Risk för vattenbrist i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Demokratistugan rullar in i Västra Götaland

För att fira att demokratin fyller 100 år turnerar en demokratistuga genom Sverige hela 2021. Den 29 september till den 3 oktober besöker demokratistugan Västra Götaland och vi bjuder in till ett fullspäckat evenemang med kunskapshöjande aktiviteter.

Stor demokratisatsning i Västra Götaland

Länsstyrelsen i Västra Götaland satsar stort och när stugan anländer erbjuds ett fullspäckat evenemang med kunskapshöjande aktiviteter. Programmet arrangeras av flera olika aktörer. De flesta programpunkter kommer att kunna följas både på plats vid den fysiska stugan som placeras på Kungsportsplatsen i Göteborg och digitalt.

– Under dessa fem dagar kommer vi anordna allt mellan föreläsningar, panelsamtal till stadsvandringar och teaterföreställningar. Vi lyfter ämnen som har stor bäring på vår demokratis hälsa, så som ungas trygghetsfrågor, psykologiskt försvar och jämställdhet. Vi ser också fram emot att möta Västra Götalands invånare för kaffe och samtal om vår demokrati, säger Linnéa Björk utvecklare på enheten för folkhälsa och rättighetsfrågor Länsstyrelsen Västra Götaland.

Efter att Länsstyrelsen stått värd för stugan gör den ett stopp vid Lindholmen Science Park från den 5 oktober till den 6 oktober. Där erbjuds fler aktiviteter, bland annat Lindholmen Connected med Demokratiambassadör Emma Frans.

Ta del av hela programmet på Lindholmens webbplats:

Demokratistugan på Lindholmen Science Park - bland annat med Emma Frans | Lindholmen Science Park (lindholmen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Linnéa Björk
Utvecklare
010-224 43 40
linnea.bjork@lansstyrelsen.se

Kontakt