Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

28 miljoner till insatser för nyanlända och asylsökande

Två kvinnor sitter vid bord bland böcker och bläddrar.

40 olika projekt får nu 28 miljoner att fördela till verksamhet för nyanlända och asylsökande. Foto: Misak Nalbandian

Länsstyrelsen i Västra Götaland har beviljat drygt 28 miljoner kronor till 40 olika projekt för nyanlända och asylsökande i länets kommuner. Bland de beviljade projekten finns insatser för asylsökande på Restad Gård i Vänersborgs kommun.

– Pandemin har bland annat synliggjort ett digitalt utanförskap och flera av de beviljade insatserna fokuserar på att stärka det digitala lärandet, säger Daniel Uddling, integrationsutvecklare på Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Kommuner börjar också planera för att starta verksamheter igen efter pandemin, bland annat i Mölndal där medel beviljats för Språkcaféet Möllan.

En tydlig prioritering i årets utlysning har varit personer som är hemma med små barn, något som bland andra Bengtsfors, Skara och Strömstads kommuner beviljats medel för. Fokus har legat på att ge kunskaper om det svenska samhället och andra insatser som möter de asylsökandes behov.

– Bland annat har vi säkrat insatser för målgruppen på kollektivboendet Restad Gård i Vänersborg och vid ankomstboendet i Mölndal, säger Petra Héd på Länsstyrelsen.

Här hittar du samtliga projekt som får bidrag för flyktingguider och familjekontakter.

Här hittar du samtliga projekt som får bidrag för att utveckla kapacitet och beredskap i mottagandet av nyanlända.

Här hittar du samtliga projekt som får bidrag för tidiga insatser för asylsökande. Se under rubriken Insatser i länet

Kontakt

Daniel Uddling
Integrationsutvecklare
E-post till Daniel Uddling
Telefon 010-224 44 71

Anita Nilsson
Pressansvarig
E-post till Anita Nilsson
Telefon 010-224 45 46

Kontakt