Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ökad risk för skogsbrand i länet

Skogsbrand. 

En liten gnista kan snabbt sprida sig.

Den senaste tidens värme och torka gör att det finns risk för skogsbrand i stora delar av länet. Solen och värmen gör marken torr och en liten gnista kan snabbt utvecklas till en större brand.

Det är alltid du som eldar som ansvarar

Kom ihåg att det alltid är den som eldar som är ansvarig om något går fel, även om rådande riktlinjer följs. Var alltid försiktig och se till att släckutrustning finns nära till hands. Tänk på att det kan vara straffbart att orsaka en brand.

Håll koll på brandrisken

Håll koll på brandrisken med hjälp av SMHI:s brandriskprognos Länk till annan webbplats. eller appen Brandrisk Ute Länk till annan webbplats.. Är du det minsta osäker på brandrisken - kolla med din kommun, som beslutar om eventuellt eldningsförbud, eller din lokala räddningstjänst.

Bevakning med flyg

Skogsbrandsbevakning med flyg bedrivs mellan den 15 april och 15 september. Bevakningen bedrivs över fyra olika områden i länet, en för varje delregion.

Beroende på nivån på skogsbrandsrisken genomförs flygning för varje område en till tre gånger per dag. Om rökutveckling eller bränder upptäcks, rapporteras det till den berörda kommunala räddningstjänsten

Kontakt

Tjänsteman i beredskap

Jan Mogol

Pressansvarig

Telefon 010-2244552