Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Jämställdhet och normer på internationella kvinnodagen

Agnes Wold och Jessica Schiefauer

Agnes Wold och Jessica Schiefauer samtalar den 8 mars under rubriken Pandemi och patriarkat. Foto: Emelie Asplund/Ola Kjelbye

I samband med 8 mars lyfter vi frågor om jämställdhet och normer kopplade till kön. Välkomna att ta del av samtal mellan författare, historiker och opinionsbildare i jämställdhetsfrågor.

Internationella kvinnodagen: #Arkivism

Vi lever i en unik tid där vi skapar, driver, kämpar, organiserar oss, vårdar, verkar och lever. Men vad kommer framtiden att minnas av allt vi gjort? Hur tar kvinnorna plats i historieskrivningen? Ett samtal mellan en författare och en historiker. Välkomna att ta del av samtalet mellan Lina Thomsgård och Mia Skott via webben den 8 mars kl. 10.00-10.30.

Internationella kvinnodagen: #Arkivism

Pandemi och patriarkat

Coronapandemin påverkar kvinnors och mäns livsvillkor. Vilka konsekvenser får det med tanke på jämställdhet? Har pandemin ritat om kartan? Ett samtal mellan en opinionsbildare i jämställdhetsfrågor och en författare. Välkomna att ta del av samtalet mellan Agnes Wold och Jessica Schiefauer via Stadsbibliotekets Facebook den 8 mars kl 19-20.

Statsbibliotekets Facebooksidalänk till annan webbplats

Bakgrund

Länsstyrelsen Västra Götaland och Västra Götalandsregionen har sedan 2016 tillsammans arrangerat utställningar och seminarier på temat jämställdhet och normer kopplade till kön. I år uppmärksammas den internationella kvinnodagen 8 mars i samarbete med Stadsbiblioteket Göteborg och Världskulturmuseet. Stockholms Kvinnohistoriska är medarrangör för samtalet om #arkivism.

Kontakt

Hedvig Stenius
Jämställdhetsutvecklare
010-224 46 70
hedvig.stenius@lansstyrelsen.se

Anita Nilsson
Pressansvarig
010-224 45 46
073-660 51 18
anita.nilsson@lansstyrelsen.se

Kontakt