Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Drygt 23 miljoner att söka för samverkan inom integration

Fem personer med olika etiska bakgrunder är samlade runt ett bord. Stämningen är glad.

Nu finns drygt 23 miljoner i utvecklingsmedel att söka för språkinlärning och samhällsinformation för nyanlända och asylsökande. Foto: Misak Nalbandian

Länsstyrelsen i Västra Götaland har fått drygt 23 miljoner kronor i utvecklingsmedel för att stärka språkinlärning och samhällsinformation för nyanlända och asylsökande.

Ansökningstiden sträcker sig från den 15 februari till och med den 31 mars. Då är det möjligt att söka medel för integrationsinsatser som underlättar etablering i samhället, skapar nätverk, stödjer språkinlärning och ger socialt stöd till nyanlända, ensamkommande barn och asylsökande. Mer information om de olika bidragen och hur du söker dem hittar du på vår webbplats.

Stöd för integration

- Vi ser gärna att kommuner och civilsamhället samverkar kring de olika målgrupperna i kommunen. Det finns möjlighet att finansiera ett projekt med olika medel, säger Daniel Uddling integrationsutvecklare på Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Länsstyrelsen prioriterar

  • att kvinnor och män kan delta på lika villkor och i samma utsträckning
  • att barnperspektivet är beaktat i planering, genomförande och uppföljning
  • personer ur målgruppen med kort utbildning och långsam språkprogression
  • samverkan mellan kommuner och samverkan mellan kommuner och civilsamhället

Mer information

I länet hålls två digitala informationstillfällen om att söka utvecklingsmedel för integration som du kan anmäla dig till – se program i vår kalender:

Informationsverige.selänk till annan webbplats är länsstyrelsernas gemensamma webbplats med samhällsinformation för nyanlända. Sidan är översatt till flera språk.

Kontakt

Petra Héd
Integrationsutvecklare
010-224 48 00
petra.hed@lansstyrelsen.se

Daniel Uddling
Integrationsutvecklare
010-224 44 71
daniel.uddling@lansstyrelsen.se

Anita Nilsson
Pressansvarig
010-224 45 46
anita.nilsson@lansstyrelsen.se

Kontakt