Risk för vattenbrist i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen börjar kontrollera efter nya pandemilagen

Rött hjärta med texten Ta hand om varandra! på vägg vid en kassakö.

Imorgon, fredagen den 15 januari, kommer Länsstyrelsen att göra sina första kontroller efter covid-19-lagen. Eller pandemilagen, som den ofta kallas. Det blir en så kallad observationstillsyn i några av länets alla köpcentrum och gallerior

Smittspridningen i samhället är pågående och omfattande. Vi behöver därför komma i gång så fort som möjligt med att kontrollera att reglerna följs. Imorgon, fredagen den 15 januari, rullar vi igång efter några dagars intensiva förberedelser.

Vi börjar med att kontrollera några av länets köpcentra och gallerior, för att få ett hum om hur den nya lagen tolkas och efterlevs. Gallerior och liknande är samlingsplatser med stor risk för smittspridning vid trängsel. Vi räknar med att tillsynen ger oss ett gott underlag för att gå vidare med förebyggande åtgärder och, möjligen, brister.

Vi kommer under fredagen att besöka 15 platser i länet. Tillsynspersonalen, tio till antalet, kommer att arbeta i par. Följande kommuner får ett besök: Alingsås, Borås, Göteborg, Lidköping, Mariestad, Mölndal, Partille, Skövde, Tibro, Trollhättan och Uddevalla.

Det finns möjlighet för media att följa med vid tillsynsbesöken. Intresserad? Ta kontakt med tillsynsstrateg Kristina Höök Patriksson eller pressansvarig Emma Wahlstedt.

Kontakt

Kristina Höök Patriksson
Tillsynsstrateg
kristina.hook-patriksson@lansstyrelsen.se
Telefon: 010-224 51 63

Emma Wahlstedt
Pressansvarig
emma.wahlstedt@lansstyrelsen.se
Telefon: 010-224 53 78

 

Kontakt