Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vinnarna i Årets Nybyggare region Väst

Tre personer står i ett rum och tittar in i kameran. De ler och i sina händer håller de varsitt diplom.

Årets pristagare. Från vänster Benjamin von Jahf (Årets Pionjär), Isabella Palmgren (Årets Unga Pionjär) och Anand Kumar Rajasekhran (Årets Nybyggare). Foto: Misak Nalbandian

Anand Kumar Rajasekhran från Mölndal, Benjamin von Jahf från Göteborg och Isabella Palmgren från Göteborg fick under måndagskvällen ta emot sina priser ur landshövdingen i Västra Götalands hand på residenset. Nu väntar riksfinal i Stockholm och chans att få pris som delas ut av H.M. Konung Carl XVI Gustaf.

Priserna Årets Nybyggare, Årets Pionjär och Årets Unga Pionjär delas ut till framgångsrika företagare med utländsk bakgrund. Bakom priset står Stiftelsen IFS i samarbete med Almi Väst, SEB, Tillväxtverket och Länsstyrelsen Västra Götaland.

– Vi på Länsstyrelsen är glada att vara en del av det här arrangemanget som visar på hur etableringen av nyanlända kan främja innovation och utveckling regionalt. Genom de här priserna visas också på hur entreprenörskap kan öka integrationen, säger landshövding Anders Danielsson.

Tävlingen avgörs först på regional nivå och vinnarna i de tre kategorierna går nu vidare till den nationella finalen som avgörs i Stockholm under våren 2021. Juryns motiveringar är:

Årets Nybyggare: Anand Kumar Rajasekhran – Amferia
”Anand har omsatt forskning till ett innovativt antibakteriellt material som fokuserar på ett globalt problem - antibiotikaresistenta bakterier inom sårvård och tagit de första stegen mot internationell expansion.”

Årets Pionjär: Benjamin von Jahf – EHRAB
”Med ett stabilt affärsmässigt och strategiskt tänkande via fokus på sammansvetsade arbetslag och med ett engagerande ledarskap har Benjamin tagit EHRAB till en fördelaktig position i en bransch med stora utmaningar.”

Årets Unga Pionjär: Isabella Palmgren – Mimbly
”Med fokusering på rent vatten och FN:s klimatmål för handen och med en internationalisering framför sig kan Mimbly förändra världen där Isabella har utvecklat produkten och företaget från början”

Läs mer om prisetlänk till annan webbplats

Om H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare

Ett av Sveriges mest hedervärda pris till företagare med utländsk bakgrund. Utmärkelsen har delats ut sedan 1999 och H.M. Konung Carl XVI Gustaf är beskyddare av priset. Tävlingen genomförs på regional och nationell nivå. En nomineringskommitté i fem regioner samt en nationell kommitté bedömer företagare med utländsk bakgrund efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, personligt inflytande och innovation. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets Pionjär och Årets Unga Pionjär.

Om Årets Nybyggarelänk till annan webbplats

Om Stiftelsen IFS

Stiftelsen Internationella Företagare i Sverige, IFS stödjer sedan 1996 entreprenörer och företagare med utländsk bakgrund att starta, driva och utveckla företag. Stiftelsen verkar också för att säkerställa gynnsamma förutsättningar för företagande samt initierar projekt för att skapa nätverk mellan företagare med utländsk bakgrund och företag och organisationer i Sverige.

Stiftelsen IFSlänk till annan webbplats

Kontakt

Anders Björkenbo
Ordförande i nomineringskommittén för H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare i region Väst
Telefon: 073-500 00 63

Presskontakt Almi Väst
Fabian Bengtsson
Telefon: 0704-59 72 12
fabian@beckmanmedia.se

Pressansvarig Länsstyrelsen
Anita Nilsson
Telefon: 0736-60 51 18
anita.nilsson@lansstyrelsen.se

Kontakt