Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Naturglädje på naturum Hornborgasjön i höst

– Vi guidar mindre sällskap och håller en tranas avstånd till varandra, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön. Foto: Josefin Nilsson

Fler aktiviteter för barn, digitala naturtips, hösttranor och skådarskola för både stora och små. Det är lite av det som naturum Hornborgasjön erbjuder i höst.

– Pandemin påverkar det mesta omkring oss och även vi har reviderat i årets höstprogram. Men naturen är sig lik och kan fortfarande skänka mycket tröst och glädje. Det vill vi bidra till, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön.

Guidningarna kommer bland annat att handla om vildsvin, transpaning i kvällssol och grävlingar. En av de största nyheterna för hösten är att antalet barnvagnsguidningar blivit fler. Guidningarna för föräldralediga vuxna och deras barn har återkommit regelbundet under två år och är fortsatt populära.

– I en tid där många känner sig isolerade tror vi att de här naturpromenaderna kommer vara extra viktiga, säger Sofie Stålhand.

Höstens fåglar och tranorna glöms inte heller bort. Det blir tranguidningar vid Trandansen för den som vill vinka av dem på deras långa resa och Skådarskola för både barn och vuxna under två helger ihop med Skövde fågelklubb och Studiefrämjandet.

För att säkerställa att vi slipper trängas krävs det föranmälan till majoriteten av höstens guidningar via mejl.

– Vi guidar mindre sällskap och håller en tranas avstånd till varandra. För de som inte har möjlighet att besöka oss nu kommer vi också att lägga upp fler filmer där vi delar med oss av mängder av spännande naturfakta, säger Sofie Stålhand.

Läs mer i programmet för hösten 2020 Pdf, 622.2 kB.

Aktiviteter och guidningar kan komma att ändras med kort varsel. Håll därför alltid utkik på www.hornborga.com Länk till annan webbplats. för senaste information.

Kontakt

Anita Nilsson

Pressansvarig