Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Naturum Hornborgasjön och Trandansen stänger

Naturum Hornborgasjön. Foto: Kent-Ove Hvass

Såväl informationscentralen Trandansen som naturum Hornborgasjön kommer att ha stängt den närmaste tiden från och med lördag. Det med anledning av spridningen av coronaviruset i landet.

– Många reser till oss under påsken för att se tranorna. Med anledning av de rekommendationer som finns är det inte läge för den typen av resor nu. Vi stänger därför byggnaderna Trandansen och naturum den närmaste tiden, säger Sofie Stålhand, föreståndare för naturum Hornborgasjön.

De tranor som finns vid Hornborgasjön kommer fortsätta utfodras. Matningen av tranorna är nämligen huvudsakligen ett sätt att undvika skador på jordbruksmark.

För att undvika långa resor i påsk finns möjligheten att uppleva trandansen i sitt eget hem. Via tre direktsända webbkameror kan människor över hela landet se tranorna dansa. Webbkamerorna är tillgängliga dygnet runt på www.hornborga.comlänk till annan webbplats.

Förhoppningen är att naturum Hornborgasjön ska öppna igen den 14:e april. Byggnaden Trandansen kommer dock inte öppna mer under våren.

– Trots allt det tråkiga som händer nu så kommer ändå våren och den kan vi njuta av, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön.

Aktuell information finns tillgänglig på www.hornborga.comlänk till annan webbplats och www.visithornborgasjon.selänk till annan webbplats.

Kontakt

Jan Mogol

Pressansvarig

Telefon 010-2244552