Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu öppnar naturum Hornborgasjön för säsongen

En lång träbro slingrar sig fram över en våtmark ut till en udde. Människor går längs med träbron.

Naturum Hornborgasjön slår på söndag, den 15:e mars, upp portarna för säsongen. Då med såväl boksläpp som föredrag av lokala profiler. Dessutom är det premiär för en ny utställning av Broddetorpsskolan.
- Det här är startskottet för våren. Nu börjar vårfåglarna samlas och besökarna likaså. Vårkänslorna stiger verkligen, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön.

 Söndagen den 15:e mars kommer att inledas med att den lokala konstnären Lasse Holgersson släpper sin nya barnbok om Ture Trana på naturum. Det blir även högläsning och signering av boken i Doppingens hörsal.

Klockan 14 kommer även den lokala fotografen och författaren Torbjörn Skogedahl att hålla ett föredrag. I föredraget kommer han att visa bilder och berätta om möten med både däggdjur och fåglar.

På naturum kan besökarna också ta del av en ny utställning som har gjorts av eleverna på Broddetorpsskolan. Utställningen ”Naturens förvandlingar” skildrar hur en fjärils liv ser ut.

Utanför naturum ställer konstnären Urban Imberg från Skövde ut sina tranor av plåt i naturlig storlek. Dessutom finns Mikael Sunnerstrands akvareller med naturmotiv att beskåda inne på Galleri Doppingen.

- Det känns härligt att vara igång. Vi har väntat och planerat sedan i höstas och ser nu verkligen fram emot att välkomna alla besökare, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön.

Även Café Doppingen öppnar den 15:e mars.

Läs mer på Hornborgasjöns webbplatslänk till annan webbplats

Kontakt

Sofie Stålhand
Naturumföreståndare
sofie.stalhand@lansstyrelsen.se
010-224 56 59

Josefin Nilsson
Naturvägledare
josefin.h.nilsson@lansstyrelsen.se
010-224 55 73

Kontakt