Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Klimatklivet satsar brett på att minska utsläppen

Logotyp klimatklivet

Energikonverteringar, laddstolpar, biogasproduktion och tankstationer för biogas. Detta är några av Klimatklivets senaste satsningar i Västra Götaland. Det rör sig totalt om 34 miljoner från Naturvårdsverket. Pengar som nu fördelats vidare i länet.


- De åtgärder som stöds via Klimatklivet kan visa vägen och inspirera andra att höja ambitionen i klimatarbetet. Bland annat är intresset för biogas fortsatt betydande. Två aktörer får stöd för biogasproduktion i Töreboda och Borås. Dessutom beviljas stöd till nya tankstationer för flytande biogas i Göteborg. Därutöver kommer 137 nya laddpunkter att uppföras i länet, vilket möjliggör en snabbare elektrifiering av fordonsflottan, säger Annah Lintorp som är samordnare för Klimatklivet på Länsstyrelsen.

218 000 ton mindre utsläpp
Totalt 20 nya åtgärder har fått stöd fram till den 6 december. Åtgärderna beräknas minska utsläppen i Västra Götaland med totalt 218 000 ton under åtgärdernas livslängd.
Utsläppen i Sverige behöver minska i betydligt snabbare takt. I Sverige behövs en minskningstakt på 5 till 8 procent per år för att nå riksdagens beslutade mål om att Sverige ska vara klimatneutralt senast år 2045.

Nästa ansökningsomgång för Klimatklivet öppnar den 10 februari 2020.

Här finns en lista över de senaste beviljade åtgärdernalänk till annan webbplats


Pressmeddelande om Klimatklivet från Naturvårdsverketlänk till annan webbplats


Fakta om Klimatklivet
Stöd från Klimatklivet beviljas till de åtgärder som ger störst minskning av växthusgasutsläpp per investeringskrona. 3167 projekt i hela landet har hittills fått 4,5 miljarder kronor i stöd. Mer information om Klimatklivet finns på Naturvårdsverkets webbplats.länk till annan webbplats

Kontakt