Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

”Nit och redlighet i rikets tjänst”
delades ut på Länsstyrelsen

Årets mottagare av NOR står uppradade tillsammans framför kameran. Det är fyra män och tre kvinnor samt landshövdingen och länsöverdirektören.

Årets mottagare av NOR flankerade av landshövding Anders Danielsson och länsöverdirektör Lisbeth Schultze. Från vänster Margaretha Berg, Lars Schill, Per Söderström, Jonas Eklund, Monica Lind, Eva Griphammar Westberg och Peder Hedberg Fält. Foto: Misak Nalbandian.

Totalt sju medarbetare på Länsstyrelsen i Västra Götalands län fick i år ta emot utmärkelsen ”Nit och redlighet i rikets tjänst”. Utdelningen gjordes i residenset i Göteborg av landshövding Anders Danielsson. Utmärkelsen är ett tack till dem som arbetat 30 år i statlig tjänst.

Berlinmuren öppnas, FN antar barnkonventionen, Ingemar Stenmark vinner sin första världscupseger och Globen i Stockholm invigs. Det är några av händelserna 1989, samma år som årets jubilarer började på Länsstyrelsen. Den som tilldelas utmärkelsen ”Nit och redlighet i rikets tjänst”, även kallad NOR, får välja mellan ett guldarmbandsur, konstglas eller en guldmedalj.

Vid ceremonin i residenset i Göteborg den 3 december fick följande medarbetare ta emot NOR:

Monica Lind, miljöskyddsavdelningen, Göteborg

Eva Griphammar Westberg, miljöskyddsavdelningen, Vänersborg

Margaretha Berg, samhällsavdelningen, Göteborg

Lars Schill, samhällsavdelningen, Vänersborg

Peder Hedberg Fält, naturavdelningen, Hornborgasjön

Per Söderström, IT-avdelningen, Vänersborg

Jonas Eklund, IT-avdelningen, Jönköping

Länsstyrelsen i Västra Götalands län har även medarbetare i andra län eftersom vi är huvudman för Länsstyrelsernas gemensamma IT-avdelning.

Kontakt

Anita Nilsson

Pressansvarig