Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Skaraborgs vardagshjältar hyllades på Marieholm i Mariestad

Alla 26 utvalda vardagshjältar från 14 kommuner i Skaraborg samlade i Trädgårdsrummet på Marieholm tillsammans med landshövding Anders Danielsson och länsöverdirektör Lisbeth Schultze.

Alla 26 utvalda vardagshjältar från 14 kommuner i Skaraborg samlade i Trädgårdsrummet på Marieholm tillsammans med landshövding Anders Danielsson och länsöverdirektör Lisbeth Schultze. Foto: Thomas Harrysson

26 vardagshjältar och eldsjälar från Skaraborg hedrades på tisdagen med länsmiddag på residenset Marieholm. De hade alla bjudits in för sina insatser som på olika sätt bidrar till att göra vårt län till en lite bättre plats att leva på.

Med länsmiddagarna vill landshövding Anders Danielsson uppmärksamma några av alla dem som gör goda insatser för sin del av länet eller för länet som helhet. Gästerna föreslås av kommunfullmäktiges ordförande, som också bjuds in till middagen.

– Det finns så många människor som gör fantastiska insatser runtom i vårt län, ofta helt ideellt, men som sällan får den uppmärksamhet de förtjänar. Min ambition med de här länsmiddagarna är att ge er vardagshjältar den uppskattning ni är värda, sa landshövding Anders Danielsson inledningsvis vid länsmiddagen i Mariestad.

En varm stämning spred sig bland borden inne på Marieholm där totalt ett 70-tal gäster var samlade. De bjöds på trerätters höstmiddag från Norrkvarn i Lyrestad och underhållning av Gosskören från Göteborg. Och kanske är det så att eldsjälar sprider en extra värme. Här fanns de som lägger sin tid på att utveckla landsbygden, väcker intresse för musik och konst, får barn och unga i rörelse, hjälper utsatta, verkar för integration, lyfter det kulturhistoriska arvet eller verkar för turism. Ja, listan kan göras lång när det gäller det goda arbete som dessa vardagshjältar gör i den här delen av länet.

– Att vi kallas eldsjälar beror på att vi gör saker vi brinner för. Tänk vilken kraft det finns ute i kommunerna – så många som gör så mycket bra, sa Lena Berthou från Skara i sitt tacktal efter middagen. Lena, tillsammans med sina väninnor, arrangerar årligen en joggingrunda och har samlat in närmare en halv miljon kronor till Cancerfonden.

De kommuner som var med den här gången var Falköping, Grästorp, Gullspång, Götene, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Mariestad, Skara, Skövde, Tibro, Tidaholm, Töreboda och Vara.

Läs mer om vilka de nominerade till årets andra länsmiddag var och deras motiveringarPDF

En varm stämning spred sig på Marieholm när ett 70-tal gäster njöt av höstinspirerad länsmiddag.

En varm stämning spred sig på Marieholm när ett 70-tal gäster njöt av höstinspirerad länsmiddag. Foto: Thomas Harrysson

Bakgrund till länsmiddagarna

Det är efter modell från den Sverigemiddag som Kungaparet årligen bjuder in till som landshövding Anders Danielsson förra året tog initiativ till länsmiddagar för att hylla dem som gjort en betydande insats i länet. Det är kommunfullmäktiges ordförande (KFO) i respektive kommun som nominerar personerna. I år har länsmiddagarna delats upp på tre tillfällen eftersom vi har 49 kommuner i länet, 1 oktober på residenset i Göteborg, 15 oktober i Mariestad och 5 november på residenset i Göteborg.

Kontakt

Mikael Appelqvist
Stabshandläggare
Länsstyrelsen i Västra Götaland
Telefon: 010-224 43 29

Anita Nilsson
Pressansvarig
Länsstyrelsen Västra Götaland
Telefon: 010-224 45 46

Kontakt