Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vardagshjältar hyllades på residenset i Göteborg

Alla vardagshjältar som var bjudna på middag i residenset.

Alla 23 nominerade vardagshjältar från 14 kommuner i länet samlade i Gula salongen tillsammans med landshövding Anders Danielsson och länsöverdirektör Lisbeth Schultze. Foto: Misak Nalbandian

Vardagshjältar. Eldsjälar. Glädjespridare. Kärt barn har många namn. Gemensamt för de 23 personer som 14 av länets kommuner nominerat till den första av tre länsmiddagar är att de gjort betydande insatser i vårt län för ett bättre samhälle. Tillsammans med sina respektive och fullmäktigeordförande i kommunen bjöds de på tisdagen in till länsmiddag på residenset i Göteborg.

– Det finns så många människor som gör fantastiska insatser runtom i vårt län, ofta helt ideellt, men som sällan får den uppmärksamhet de förtjänar. Min ambition med de här länsmiddagarna är att ge er vardagshjältar den uppskattning ni är värda, sa landshövding Anders Danielsson inledningsvis vid länsmiddagen.

Stämningen var hög bland de 70-tal gästerna som bjöds på trerätters höstmiddag från Space 62 och underhållning av det glada musikkollektivet Räfven. Före och efter middagen minglades det i de historiska lokalerna från 1650-talet och många nya och gamla vänskapsband knöts.

De kommuner som var med den här gången var Alingsås, Bollebygd, Borås, Härryda, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mark, Mölndal, Partille, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda.

Läs mer om vilka de nominerade till årets första länsmiddag var och deras motiveringar Pdf, 171.3 kB.

Middagens gäster i residensets matsal

Stämningen var hög under kristallkronorna i matsalen när ett 70-tal gäster njöt av höstinspirerad länsmiddag. Foto: Misak Nalbandian

Bakgrund till länsmiddagarna

Sedan ett antal år tillbaka bjuder Kungaparet varje år in till en Sverigemiddag. Det är en middag på Kungliga slottet i Stockholm där Kungafamiljen vill uppmärksamma personer som gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt. Sveriges landshövdingar får till den middagen nominera gäster från sitt län. Inför länsmiddagen på residenset i Göteborg har kommunfullmäktiges ordförande (KFO) i respektive kommun fått nominera personer de anser har gjort betydande insatser i kommunen. Den 15 oktober hålls en motsvarande länsmiddag, som den på residenset i Göteborg, på Marieholm i Mariestad dit Skaraborgs 15 kommuner bjudits in. Den 5 november hålls det länsmiddag på residenset i Göteborg igen för resterande kommuner i Västra Götaland.

Kontakt

Mikael Appelqvist
Stabshandläggare
Länsstyrelsen i Västra Götaland
Telefon: 010-224 43 29

Anita Nilsson
Pressansvarig
Länsstyrelsen Västra Götaland
Telefon: 010-224 45 46

Kontakt