Publiceringsdatum: 14 maj 2019

Glöm inte att söka krisstöd

45 000 lantbrukare har rätt att söka krisstöd. Men med en vecka kvar av ansökningsperioden har endast 18 000 ansökt. Nu uppmanar Jordbruksverket att alla som har möjlighet att söka gör det innan sista ansökningsdag som är den 20 maj.

- Det är många där ute som ännu inte har sökt. Vi hoppas verkligen att så många som möjligt tar chansen att söka nu de sista dagarna så att stödet kommer till sin rätt och når ut till de livsmedelsproducenter som drabbats av förra årets torka, säger Niclas Purfürst, sektionschef på Jordbruksverket.

Årets krisstöd riktar sig till både djurproduktionen och växtodlingen. De produktionsgrenar som kan ta del av stödet är:

Över en miljard i årets krispaket

I vårändringsbudgeten för 2019 beslutade regeringen att öka krisstödet med 350 miljoner kronor. Det innebär att årets krisstöd uppgår till 1,08 miljarder kronor. I anslutning till detta tilldelas 30 miljoner kronor för utvecklingsprojekt för trädgårdsnäringen.

Hur mycket krisstöd du kan få för de olika produktionsgrenarna kan du läsa om på Jordbruksverkets webbplats.länk till annan webbplats Stödbeloppen är preliminära.


Kontakt