Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Herbert och Hilma har hittat hem

- Beslutet att utöka vår familj med Herbert och Hilma har vi inte ångrat en sekund. Nu ser vi fram emot en underbar sommar med hela vår brokiga djurfamilj, säger Johanna, Hilma och Herberts nya ägare.

Första gången hon såg en annons där Länsstyrelsen sökte ett nytt hem åt Herbert och Hilma fladdrade hjärtat till. Johanna nämnde annonsen för sin sambo, och i tankarna började hon fantisera. När hon på nytt såg annonsen på Länsstyrelsens webbplats kunde hon inte låta bli:
- Jag var tvungen att ringa och höra mig för om dem!

Samtalet ledde till ett besök på djurhemmet där de bodde, och där och då blev jag helt såld, fortsätter Johanna.

Det hela resulterade i att Johanna och hennes sambo numer har åtta olika djurslag på deras gård, förutom åsnorna Herbert och Hilma finns där kor, getter, hästar, ankor, höns, kaniner och katter.

Hur tog Herbert och Hilma flytten?

- De var till en början lugna och lite nyfikna på sitt nya hem. Hästarna frustade lite och undrade vad det var för kompisar som kom. Även om Hilma och Herbert snabbt kom till rätta i sin nya bostad så tog det nästan en vecka för hästarna att bli trygga med sina nya kompisar. Första gången Herbert och Hilma skriade blev det full galopp längst ner i hagen för hästarna, fortsätter Johanna.

Hur trivs Herbert och Hilma i sitt nya hem?

- Herbert och Hilma är numer bästa kompis med både getter och hästar. När jag kommer hem från mitt jobb blir det självklart lite pyssel med åsnorna. Dom är fortfarande lite skygga och man får tala mjukt med dem och ge dem lite tid. De gillar att bli borstade och kliade. Morötter är det bästa som finns tycker de båda två. Pussar på de små mularna är lycka för själen, avslutar Johanna.

Bakgrund

Länsstyrelsen säljer vissa djur som vi har omhändertagit. När vi har djur till försäljning lägger vi ut annonser på vår webbplats. Alla djur besiktigas av en veterinär när de omhändertas och köparen kan få ta del av veterinärintyget.

Om du är intresserad av ett djur tittar Länsstyrelsen på din eventuella djurskyddshistorik i våra register, och om det finns tidigare beslut enligt tillsynslagen. Sedan görs en bedömning om du kan köpa ett djur från oss.

Kontakt