Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Digikult – mötesplats för digitalt kulturarv i praktiken

Chatta med Gustav Vasa. Se Göteborgs varvshistoria vakna till liv med Virtual Reality. Det är ett par av de spännande programpunkter som Digikult 2019 erbjuder den 24–26 april i Stenhammarsalen på Göteborgs konserthus.

För sjunde året i rad samlar Digikult kulturarvsbranschen för att inspirera och diskutera kring digitalisering av kulturarvet – det mesta av det bästa ur ett nordiskt och internationellt perspektiv. I år förväntas runt 250 personer möta upp till detta forum för alla intresserade av digitalt kulturarv med fokus på praktik och resultat.

Inspiration från öst och väst

Från Östkusten kommer projektledaren för ”Unika historiska Kalmar Öland” för att berätta om en app baserad på artificiell intelligens (AI) med möjlighet att chatta med Gustav Vasa och andra historiska karaktärer. Och från Västkusten kommer Studio Jox och presenterar hur Göteborgs varvshistoria återskapas med Virtual Reality.
Digikult bjuder i år annars på fler internationella föreläsare än någonsin tidigare. Imperial War Museum och Science Museum från England gör nedslag i aktuella projekt. Och på programmet står även spännande webbutveckling i Holland och innovativ scanning från MIT Media Lab i USA.

Arrangörer av konferensen Digikult 2019 är Västra Götalandsregionen genom Västarvet och Kultur i Väst, Göteborgs kulturförvaltning, Riksantikvarieämbetet, Länsstyrelsen i Västra Götaland och Riksarkivet/Landsarkivet.

Läs mer om konferensen och programmet på www.digikult.selänk till annan webbplats

Kontakt

Thomas Scott
Projektledare, Västra Götalandsregionen, Västarvet
Telefon: 0761-33 39 74
E-post: info@digikult.se eller thomas.scott@vgregion.se

Henrik Zedig
Arkeolog, kulturmiljöenheten, Länsstyrelsen Västra Götaland
Telefon: 010-224 45 59
E-post: henrik.zedig@lansstyrelsen.se

Kontakt