Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Slut med fossildrivna tjänstebilar från och med 2020

Laddstation för bil

Foto: Mostphotos

Från och med 2020 kommer Länsstyrelsen enbart att köpa in eller leasa elbilar, laddhybrider eller biogasbilar. Därmed antar Länsstyrelsen tjänstebilsutmaningen i regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige.

Under 2017 anslöt sig Länsstyrelsen till Fossilfritt Sverigelänk till annan webbplats som startades inför klimatmötet i Paris 2015. Målet är att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.

-Vi vill anta minst en av utmaningarna och vi har börjat med tjänstebilsutmaningen. Från och med 2020 kommer vi enbart att köpa in eller leasa fossilfria tjänstebilar. Vi ska vara föregångare för ett fossiloberoende Västra Götaland och i förlängningen ett fossiloberoende Sverige, säger Svante Sjöstedt, klimatstrateg på Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

Fakta Klimat2030 – Västra Götaland ställer om

Länsstyrelsen i Västra Götalands län leder tillsammans med Västra Götalandsregionen kraftsamlingen Klimat2030 - Västra Götaland ställer omlänk till annan webbplats. Klimat2030 ska samla det regionala ledarskapet för klimatomställningen och till 2030 vara en fossiloberoende region. Att vara föregångare i arbetet för en fossiloberoende region innebär att visa på konkreta åtgärder som minskar fossilberoendet.

Kontakt