Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vi tar hand om din röst i höst

Ett viktigt och spännande val väntar snart och direkt efter valet gör Länsstyrelsen, som är regional valmyndighet, den slutliga rösträkningen i alla val. 300 personer utbildas för att manuellt kontrollräkna valnattens resultat i Västra Götalands län.

Ett viktigt och spännande val väntar snart och direkt efter valet gör Länsstyrelsen, som är regional valmyndighet, den slutliga rösträkningen i alla val. 300 personer utbildas för att manuellt kontrollräkna valnattens resultat i Västra Götalands län.

– Vi har goda rutiner för att upptäcka fel och känner oss trygga med att Sverige har ett robust och rättssäkert valsystem som grundar sig på allmän och lika rösträtt, säger Anna Blomberg, valansvarig på Länsstyrelsen Västra Götaland.

Media hälsas välkomna till pressträff om Länsstyrelsens valarbete och den slutliga rösträkningen som görs i Trollhättan. Där ges även möjlighet till intervjuer med rösträknare.

Tid: Kl. 11.00 onsdagen den 29 augusti

Plats: Nova Arena, Åkersjövägen 10, Trollhättan. Här kommer den slutliga sammanräkningen att ske efter valet.

Fakta

Länsstyrelsen har en viktig roll inför, under och efter valet den 9 september. Som regional valmyndighet beslutar Länsstyrelsen om valdistrikt, ansvarar för den slutliga rösträkningen i alla val, fastställer resultaten vid kommunval och val till landstingsfullmäktige. Länsstyrelsen ansvarar även för utbildning av valnämnderna i länets kommuner.

Läs mer om Länsstyrelsens roll och uppgifter i samband med valet

Kontakt

Anna Blomberg
Valansvarig
Telefon: 070-180 54 77 
E-post till Anna Blomberg

Anita Nilsson
Pressansvarig
Telefon: 010-224 45 46 eller 0736-60 51 18    
E-post till Anita Nilsson

Kontakt