Länsstyrelsen bjuder på spännande aktiviteter för stora och små under Västerhavsveckan

Västerhavsveckan pågår 2-10 augusti. Länsstyrelsen deltar med flera aktiviteter.
Den 2-10 augusti är det Västerhavsvecka med en mängd aktiviteter i hamnar och på bryggor längs länets kust, från Göteborg i söder till Strömstad i norr. Länsstyrelsen är förstås med!
Kosterhavets nationalpark och naturum Kosterhavet

Naturum Kosterhavet har öppet hela veckan.
Fullt program hela veckan med många olika aktiviteter för stora och små, både över och under ytan. Bland annat: filmvisning Fiskarnas rike, snorkellederna på Sydkoster och Saltö och konsert med Havsbandet på naturum.
Mer information
Pågår hela veckan.
Kika vattenkikare med våra marinbiologer

Vid Sillviksbadet i Göteborg kan du träffa Länsstyrelsens marinbiologer och lära dig mer om livet under ytan.
Till livets goda hör att sticka ned nosen i en vattenkikare och spana på livet under ytan. På Västerhavsveckan kan du göra det tillsammans med några av Länsstyrelsens marinbiologer. De plaskar runt i vattenbrynet, lånar ut håvar och vattenkikare och delar frikostigt med sig av sin kunskap.
Mer information
6 augusti, kl 11-14, Sillviksbadet i Göteborg.
Länsstyrelsens fisketillsyn och båten Fiskalen

Gillar du att fiska? Passa på att fråga om fiske och fiskeregler när Länsstyrelsens fisketillsynspersoner lägger till med båten Fiskalen i Rönnäng och Stenungsund.
Kollegor från länsstyrelsens fisketillsyn hoppas träffa många som gillar att fiska! Här kan du ställa alla frågor om fiskeregler, vad som gäller för bojar och burar, fredningstider och minimimått. De har med sig båten Fiskalen och delar också ut bomullstråd till den som behöver uppgradera sin hummertina.
Mer information
6 augusti kl 11-16, Rönnäng
7 augusti kl. 11-16, Stenungsund
Kan vi stoppa erosion av strandängar?

Följ med på promenad längs strandängarna vid Stora Höga. Länsstyrelsen berättar om varför det är viktigt att skydda landskapet mot erosion.
Följ med på en promenad över en vacker strandäng i Stora Höga. Biologer från Länsstyrelsen lär dig mer om de unika ekosystem längs stränderna som riskerar att försvinna och visar metoder som testas för att hindra fortsatt erosion. Projekt Erosion av strandängar drivs av Länsstyrelsen i Västra Götaland tillsammans med Statens Geotekniska Institut, SGI och är en del av EU-projektet MANABAS Coast.
Mer om Projekt stranderosion Länk till annan webbplats.
Mer information
Torsdag 7 augusti, kl 10-14, (flera turer under denna tid), Bärby Gård, Stora Höga
Program: Projekt Stranderosion, Västerhavsveckans webbplats Länk till annan webbplats.
Om Västerhavsveckan
Målet med Västerhavsveckan, som startade 2008 och drivs av Västra Götalandsregionen, är att öka intresset för havet och havsmiljön. Fler än hundra aktörer längs hela kusten anordnar aktiviteter för alla åldrar: såväl myndigheter och kommuner som ideella föreningar och privata företag. Aktiviteterna lockar ett stort antal besökare varje år.
Länsstyrelsen brukar medverka med olika aktiviteter. Det är ett bra tillfälle för oss att samverka med olika aktörer och träffa målgrupper.
Västerhavsveckan 2-10 augusti, Västerhavsveckans webbplats Länk till annan webbplats.
- Var:
- Olika platser längs kusten, från Göteborg i söder till Strömstad i norr. Mer information om tid och plats hittar du ovan och på Västerhavsveckans webbplats.
- Kostnad:
- Gratis
- Sista anmälningsdag:
- Ingen anmälan krävs