Starta livsmedelsverksamhet – gårdsslakt, kött, vilt och styckning

Foton: Johanna Eriksson, Måns Langenhjelm, Einar De Wit.
Kursen ska stötta och underlätta för dig som vill starta en livsmedelsverksamhet på landsbygden. Tillsammans med andra deltagare får du matnyttig information inför din verksamhetsstart. Kursen är också ett bra tillfälle att nätverka med likasinnade.
Det finns mycket att lära och viktiga saker du behöver känna till innan du drar igång din verksamhet. Vid det här kurstillfället riktar vi oss särskilt till dig som funderar på att starta gårdsslakteri, styckning av kött eller vilthantering.
Kort om kursen
Du får grundläggande information om livsmedelslagstiftningen, vilka tillstånd du kan behöva och vilken kontrollmyndighet som är aktuell. Vi går igenom vad du behöver tänka på när du utformar din livsmedelslokal för att uppfylla målen i hygienlagstiftningen. Det handlar till exempel om planering av flöden och val av material på väggar, golv och inredning.
Föreläsare
Föreläsare är Johanna Eriksson, rådgivare inom livsmedelssäkerhet och småskalig livsmedelsförsörjning på Länsstyrelsen Västra Götaland.
Målgrupp
Kursen vänder sig främst till dig som är intresserad av att starta en livsmedelsverksamhet på landsbygden, med fokus på gårdsförädling av kött och vilt. Även du som redan har en verksamhet igång, och som vill få övergripande kunskap om livsmedelslagstiftningen och hur kontroller fungerar, är välkommen.
Praktisk information
Veckan innan kursen får du en kallelse med mer information till din e-post.
Notera att anmälan är bindande. Om du får förhinder behöver du meddela det omgående så att någon annan kan få chans att delta. Vid för få deltagare kan kursen komma att ställas in.
Kursen finansieras delvis av medel från den strategiska planen.
- Var:
- Lundsbrunns resort och spa, Götene kommun
- Kostnad:
- Kostnadsfritt.
- Sista anmälningsdag:
- 24 feb 2025
Anmälan
Om anmälan
Det är viktigt att du fyller i en giltig mejladress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Om du inte får en bekräftelse på din anmälan via e-post inom en timma – hör av dig till oss så kontrollerar vi att din anmälan är registrerad.
Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.
Så hanterar vi dina personuppgifter
Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.
