Vill du arbeta med småskalig landsbygdsturism? Kurs med studiebesök

Berga Skafferi gårdsbutik & café, Örebro län. Foto Johanna Eriksson
Är du intresserad av att starta eller utveckla verksamhet kring landsbygdsturism? Då är du välkommen på en halvdag med övergripande information om besöksnäringen, kultur- och naturturism, storytelling och värdskap.
Förhoppningsvis kan du även hitta ett givande nätverk. Vi träffas på ett landsbygdsföretag i länet, Olofmånsgårdens Skafferi i Kestad, Götene kommun. Här får du en fin inblick i hur de arbetar med sitt företagande!
Kursen är för dig som har eller vill börja med boende, servering, gårdsbutik eller olika aktiviteter för besökare och vill lyfta kultur, mat- och naturturism eller annan besöksnäring på landsbygden.
Kursen, inklusive studiebesöket, vill ge dig matnyttig och övergripande information om att arbeta med besöksnäring till exempel om Turistrådet Västsverige, lagar och regler och vilka stöd som finns att söka. Deltagarna kan sedan själva går vidare för att hämta mer detaljerad information som gäller de områden som de är intresserade av.
Under kursen tar vi upp:
- Småskalig landsbygdsturism – vad är det?
- Hitta dina digitala källor för natur-, kultur och matturism på din plats.
- Övergripande om viktiga lagar och regler samt eventuella stöd att söka.
- Värdskap och berättande.
- Familjen Jern, Olofmånsgårdens skafferi presenterar företagets verksamhet. Hur de startade sin resa och vilka motgångar och framgångar de haft under resan fram tills idag. De svarar på frågor och ger tips.
Antalet deltagare är max femton för att ge deltagarna tid att berätta om sina och tankar om framtida verksamhet, ställa frågor och utbyta erfarenheter med varandra.
Föreläsare
Föreläsare är Ann-Charlott Hajdu-Rafis, Länsstyrelsen Västra Götaland, som arbetar som rådgivare inom landsbygdsutveckling, småskalig landsbygdsturism och ett rikt odlingslandskap.
Praktisk information
- Var:
- Olofmånsgårdens Skafferi i Kestad, Götene kommun.
- Kostnad:
- Kostnadsfritt.
- Sista anmälningsdag:
- 10 feb 2025
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig mejladress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.
Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom 1 timme via e-post, hör av dig till Ann-Charlott Hajdu-Rafis så vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.
Så hanterar vi dina personuppgifter
Vi skickar en kallelse och åhörarkopia till dig efter sista anmälningsdag. Deltagarlistan kommer att skickas ut i samband med kallelsen. Listan kommer innehålla namn, ort, telefonnummer och e-post, för eventuell samåkning.
Ingen deltagaravgift. Om du får förhinder behöver du meddela detta omgående så att någon annan får chans att delta. Vänligen observera att din anmälan är bindande efter sista anmälningsdag den 10 februari. Efter sista anmälningsdag kommer vi ta ut avgift för fika.
Om kursen är fullbokad kontakta kursansvarig: Ann-Charlott Hajdu-Rafis.
Telefon: 010-224 56 06 eller e-postadress: ann-charlott.hajdu-rafis@lansstyrelsen.se
för att anmäla dig till reservlistan.
Kontakt
Ann-Charlott Hajdu-Rafis
E-post till ann-charlott.hajdu-rafis@lansstyrelsen.se
Telefon 010-224 56 06
