Koll på eko-kontrollen
Är du intresserad av att eko-certifiera ditt diko- eller nötköttsföretag, men känner dig tveksam inför alla regler? För många producenter med dikor är det lönsamt att lägga om till ekologisk produktion – är du en av dem?
Vi har tagit fram en konkret checklista över aktuella eko-regler, för att du ska få en tydlig vägledning. Under träffen kommer vi att gå igenom checklistan men även grundvillkoren övergripande, särskilt de som gäller växtnäring och torvmark. Vi kommer även att visa på exempel när det kan vara lönsamt att lägga om sin diko- eller ungnötsproduktion till ekologisk.
Dessutom tar vi med dig på ett studiebesök hos Johan Olausson, en erfaren och framgångsrik eko-lantbrukare som arbetar med dikor och slaktnöt. Han byggde ett nytt djupströstall med skrapad gång 2023 till sina 60 dikor och 70 ungnöt.
Målgrupp
Kursen vänder sig främst till konventionella lantbrukare med dikor som funderar på att bli ekologiskt certifierade. Denna kurs finansieras med medel från Sveriges strategiska plan.
Praktisk information och anmälan
Vid frågor eller om du har behov av till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel kontakta:
Elin Mattsson, elin.mattsson@lansstyrelsen.se, 010-224 56 78
Lina Morin, lina.morin@lansstyrelsen.se, 010-224 53 03
- Var:
- Sollebrunn. Vägbeskrivning skickas ut efter anmälan.
- Kostnad:
- Kursen är avgiftsfri och vi bjuder på fika.
- Sista anmälningsdag:
- 06 jan 2025
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig mejladress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.
Så hanterar vi dina personuppgifter
Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.
Kontakt
Elin Mattsson
E-post till elin.mattsson@lansstyrelsen.se
Telefon010-224 56 78