Installning och smittskydd - ekologiska dikor
Hösten är här och det börjar bli dags att stalla in djuren. Inför installning och under stallperioden finns det många viktiga saker att tänka på för att djuren ska få så bra förutsättningar som möjligt.
Vi tar upp frågor som är aktuella i samband med installning och går igenom hur du kan förbättra smittskyddet i din besättning. Vid förändringar i besättningen är djuren ofta utsatta för mer stress, att ha bra rutiner och uppföljning kan vara avgörande för tillväxt och välmående djur.
Målgrupp
Kursen vänder sig till lantbrukare med dikor som funderar på eller redan är ekologiskt certifierade. Denna kurs finansieras med medel från Sveriges strategiska plan.
Program
Ur programmet:
- Utfodring: övergångsutfodring och foderbyte
- Parasiter – avmaskningsstrategier
- Förebygg ett ökat smittryck
- Djurhälsoprogram (ViLa, smittsäkrad besättning)
Medverkar gör Erika Geijer, veterinär från Gård&Djurhälsan samt Camilla Krokeus, rådgivare på Länsstyrelsen med erfarenhet från egen avelsbesättning. Ta med dina egna frågor och erfarenheter!
Praktisk information
Vägbeskrivning skickas ut efter anmälan.
- Var:
- Quality Hotell, Vänersborg
- Kostnad:
- Kursen är avgiftsfri. Vi bjuder på fika.
- Sista anmälningsdag:
- 11 nov 2024
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig mejladress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.
Så hanterar vi dina personuppgifter
Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.
Kontakt
Camilla Krokeus
E-post till camilla.krokeus@lansstyrelsen.se
Telefon 010-224 56 71
Lina Morin
E-post till lina.morin@lansstyrelsen.se
Telefon 010-224 53 03