09 okt 2024 klocka 09.00 - 10.30

Vill din kommun bli jämställd?

Dekorativ illustration

Illustration: Danny Eriksson

Välkommen på en digital träff om Sveriges kommuners och regioners (SKR) modellkoncept för jämställdhet.

Likvärdig service och jämställd resursfördelning till olika grupper av kvinnor och män, flickor och pojkar – det är syftet med SKR:s Modellkoncept. Länsstyrelsen Västra Götaland bjuder in till en digital informationsträff där SKR:s projektledare berättar om vad som krävs för att vara med i satsningen.

Nästa omgång av modellkonceptet startar mars 2025. Länsstyrelsen Västra Götaland kan finansiera deltagaravgiften för kommuner i Västra Götaland. Länsstyrelsen kan komma att göra ett urval vid ett stort antal sökande.

Målgrupp

Träffen vänder sig till dig som är förtroendevald, chef eller nyckelperson inom hållbarhet, folkhälsa, mänskliga rättigheter och jämställdhet.

Bakgrund

Modellkoncept för jämställdhet ger kommuner och regioner stöd i att integrera ett jämställdhetsperspektiv i styrning och ledning och i arbetet med Agenda 2030. Hittills har sex kommuner i Västra Götaland ingått i modellkonceptet. Genom systematiska jämförelser och ömsesidigt lärande utvecklar deltagarna sitt jämställdhetsarbete. Arbetet pågår under två år. Under år två involveras en nämnd och förvaltning för att utveckla en jämställd verksamhet. Varje kommun identifierar egna lokala jämställdhetsutmaningar och arbetar med dessa – här kan er kommun få skjuts i arbetet med länsstrategin ”Jämställt Västra Götaland 2024–2027” och de regionala mål ni valt att arbeta med. Mer information finns på SKR:s webbplats:

Modellkonceptet för jämställdhetsintegrering, SKR Länk till annan webbplats.

Fler tillfällen

Kan du inte detta datum? Vi håller också en digital träff den 4 juni.

Vill din kommun bli jämställd? Digital träff 4 juni

Frågor?

Har du frågor vänligen kontakta andrea.buske@lansstyrelsen.se eller linnea.weinz@lansstyrelsen.se

Var:
Digitalt via Teams
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
04 okt 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig mejladress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.

Det finns 248 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 4 oktober klockan 23.59.


Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss