09 jul 2024 klocka 18.00 - 21.00

Ekologisk och regenerativ odling i väst

Jord och gräs. 

OBS! Nytt datum!

Hållbara odlingssystem är lika viktiga som utmanande. Hos Hans-Ola Olsson på Övre Säm pågår ett ständigt utvecklingsarbete med såväl växtodling, EU-ekologiska grisar som dikor. Gör oss sällskap på en inspirerande fältvandring!

Årets fältvandring för erfarenhetsutbyte för ekologiska växtodlare i länets västra delar blir alltså i Bohuslän. De senaste åren har gården allt mer testat regenerativa metoder. Vi får titta på samodling av grödor, understödjande grödor och ta del av funderingarna kring att skapa rätt förutsättningar för hög skörd och ett rikt mikroliv i jorden. Vi tittar också på demoodling med sötlupin, i renbestånd och i samodling med vårvete och ekologisk vårrybs som i år ersätter höstoljeväxterna i växtföljden.

Viktigt för gården är också en väl etablerad och utvecklad samverkan med grannar som ger en stor odlingsareal och bra förutsättningar för en varierad växtföljd.

Ta med familjen, grannen och egen fikakorg!

Målgrupp

Kursen vänder sig till lantbrukare som bedriver, eller funderar på att bedriva, ekologisk växtodling eller djurproduktion. Denna kurs finansieras med medel från Sveriges strategiska plan.

Var:
Övre Säm 4, Tanumshede
Kostnad:
Kursen är kostnadsfri.
Sista anmälningsdag:
07 jul 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig mejladress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 7 juli klockan 23.59.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.

Logotyp: Medfinansieras av EU

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss