Höga flöden i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

28 maj 2024 klocka 10.00 - 12.00

Informationssäkerhet för tryggare dricksvattenförsörjning

Ett hänglås med en blå bakgrund som ser ut som vatten. Bilden symboliserar informationssäkerhet vid dricksvattenförsörjning. 

Foto: Mostphotos

Välkommen till ett kostnadsfritt webbinarium där Länsstyrelsen Västra Götaland, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Livsmedelsverket lyfter hur du kan arbeta med informationssäkerhet för att trygga dricksvattenförsörjningen.

Antalet cyberangrepp mot statliga myndigheter och leverantörer av samhällsviktiga tjänster ökade under förra året. Vid webbinariet får du lära dig mer om vilka hotbilder som finns och hur du kan arbeta med informationssäkerhet för att minska sårbarheter i dricksvattenproduktionen.

Om dagen

Stefan O Gustafsson, säkerhetschef på Länsstyrelsen Västra Götaland, inleder med information om rådande säkerhetsläge, hotbild mot dricksvattenaktörer och ger exempel på aktuella händelser.

Margareta Palmqvist och Katarina Sollgard Norlin, från Enheten för systematisk informationssäkerhet på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), håller ett pass om hur du kan arbeta systematiskt med informationssäkerhet.

Efter en kort paus ger Anders Lindström, informationssäkerhetsspecialist på Livsmedelsverket (SLV), en översiktlig bild av vad EU-direktivet NIS2, som syftar till att uppnå en hög gemensam cybersäkerhetsnivå i hela unionen, och den föreslagna Cybersäkerhetslagen innebär för dricksvattenproducenter.

Målgrupp

Webbinariet riktar sig till kommunala chefer och tjänstepersoner som arbetar med säkerhetsfrågor, beredskap och informationssäkerhet kopplat till dricksvattenförsörjning.

Praktisk information

Vi har begränsat antalet platser. Om ni är flera från samma enhet som planerar att delta rekommenderar vi att ni sitter tillsammans och ansluter via samma möteslänk. Webbinariet genomförs via Skype och du får en möteslänk några dagar i förväg.

Var:
Webbinariet genomförs via Skype. Länk till mötet skickas ut några dagar i förväg.
Kostnad:
Kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
23 maj 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig mejladress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 23 maj klockan 23.59.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss