23 maj 2024 klocka 18.00 - 21.00

Ny på landet - Odlingslandskapets historia i våra betesmarker, Vårgårda

Vill du veta mer om de spår bönder lämnat i odlingslandskapet under årtusendena? Följ med oss ut i betesmarker och ängar och se fornlämningar, murar och fossila åkrar med nya ögon. Välkommen på en vandring i kulturlandskapet på Lundskullen!

Vilka fornlämningar och kulturspår kan vi hitta i odlingslandskapet idag? Vem har skapat dem och varför just här? Det berättar vi om på denna tur, men vi tar också upp hur vi genom skötsel av markerna kan bevara kulturvärden för framtiden.

Vi besöker Lundskullen, ett gravfält som används genom flera tidsåldrar, väl synligt från den slingrande ån. Vi besöker ytterligare en betesmark, rik på spår av historiskt jordbruk, i närheten av Vårgårda.

Målgrupp

Fältvandringen vänder sig till dig som vill se kulturspår från olika tider i betesmarker och få reda på mer om hur du kan sköta om odlingslandskapets kulturmiljövärden. Alla är välkomna, men aktiviteten är särskilt riktad till dig som känner dig ny på landet.

Praktisk information

Fältvandringen är kostnadsfri. Kläder efter väder, vi är ute hela kvällen. Ta med dig fikakorg.

Andra liknande aktiviteter

Ny på landet Odlingslandskapets historia i våra betesmarker 28 maj Skara

Anmäl dig senast den 16 maj

Var:
Lundskullen, Vårgårda
Kostnad:
Kostnadsfri
Sista anmälningsdag:
16 maj 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.

Om aktiviteten är fullbokad, skicka gärna e-post till karin.h.persson@lansstyrelsen.se för att komma med på reservlistan.

Vi är tacksamma om du vid förhinder att delta hör av dig snarast så att någon från reservlistan kan komma med.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 16 maj klockan 23.59.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Om "Ny på landet"

Med början under 2024 kommer vi att erbjuda en kursserie för dig som känner dig ny på landet. Har du flyttat ut på landet, tagit över en gård eller är redo att ta din självhushållning till ett företagande är detta aktiviteterna för dig.

Vi vill att både stora och små gårdar ska få bästa möjliga förutsättningar för att driva hållbara företag. Det bidrar till att öka livsmedelsproduktionen på ett sätt som är bra för miljö och klimat, beredskapen och den lokala sysselsättningen. Med kunskap om dina markers historia får du bättre förutsättningar att ta hand om hela din gård.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss