29 maj 2024 klocka 13.00 - 17.00

Starta Livsmedelsverksamhet

Fotografi på en chark med diverse varor

Vi erbjuder denna föreläsning som en del i att stötta och underlätta för dig som vill starta en livsmedelsverksamhet på landsbygden. Det finns mycket att lära och viktiga saker att känna till innan du börjar. Tillsammans med andra deltagare får du användbar information inför din verksamhetsstart. Du kommer få goda möjligheter till nätverkande med likasinnade. Informationen som ges är generell och riktar sig till alla typer av livsmedelshantering och gårdsförädling.

Föreläsningen innehåller bland annat grundläggande information om livsmedelslagstiftningen, vilka tillstånd som kan behövas samt vilken kontrollmyndighet som är aktuell. Vi går igenom vad du ska tänka på i utformningen av din livsmedelslokal med tanke på flöden och val av olika material på väggar, golv och inredning utifrån hygienlagstiftningens mål.

Rådgivare från Lokalproducerat i Väst kommer att delta. Det kommer att bjudas på fika.

Målgrupp

Denna aktivitet riktar sig främst till personer som är intresserade av att starta en livsmedelsverksamhet, särskilt på landsbygden med fokus på gårdsförädling. Den vänder sig också till dig som redan har en verksamhet i gång och som vill få en övergripande kunskap om hygienlagstiftningen och hur kontrollen fungerar.

Föreläsare

Föreläsare är Johanna Eriksson som är rådgivare inom livsmedelssäkerhet och småskalig livsmedelsförädling på Länsstyrelsen Västra Götalands län.

Var:
Vara (Lokalproducerat i Väst)
Kostnad:
300 kr exkl moms (faktureras i efterhand)
Sista anmälningsdag:
23 maj 2024

Anmäl dig

Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom 1 timme via e-post. Hör av dig till oss så vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Veckan innan föreläsningstillfället kommer en kallelse med mer information att skickas till din e-post.

Deltagaravgiften faktureras i efterhand. Anmälan är bindande och avgiften debiteras om man uteblir. Eventuell avanmälan ska ske senast den 23 maj 2024 till kursansvarig.

Aktiviteten kan komma att ställas in vid för få deltagare.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 23 maj klockan 23.59.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.

Om aktiviteten är fullbokad kontakta aktivitetsansvarig: Johanna Eriksson för att komma med på reservlistan.

Flagga - medfinansieras av Europeiska Unionen

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss