Höga temperaturer i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

26 mar 2024 klocka 18.00 - 20.00

Ta hand om din jordkällare

Jordkällare med gräs på taket.

Foto: Ann-Charlott Hajdu-Rafis

Jordkällare är en del av vårt kulturarv och det är många som idag vill bevara och använda dem. För dig som odlar själv, eller köper större mängder av exempelvis potatis och grönsaker, saftar, syltar och försöker leva mer efter självhushållnings principer är den gamla jordkällaren en kulturhistorisk och förvaringsmässig guldgruva. Om den är hel förstås!

Förvaring av mat under jord har skett under mycket lång tid. Redan under stenåldern använde man sig av olika förvaringsgropar. Idag vill många restaurera, bevara och använda sina jordkällare. Den är både klimatsmart och ett billigt ”kylskåp”. Under kursen pratar vi om jordkällarens historia, konstruktion, problem, användning och skötsel.

Föreläsare är Ann-Charlott Hajdu-Rafis, Länsstyrelsen Västra Götaland. Hon arbetar som rådgivare inom projektet Ett rikt odlingslandskap på Landsbygdsavdelningen.

Inom Miljömålet Ett rikt odlingslandskap arbetar vi för att landsbygdens kulturhistoriskt värdefulla gamla ekonomibyggnader ska underhållas och bevaras för framtida generationer.

Praktisk information

Kursen genomförs digtalt på Skype. Efter sista anmälningsdagen skickar vi dig en kallelse med mer information. Då får du också en länk som du använder för att ansluta till kursen. Kursen startar kl 18.00, men du bör vara inloggad på Skype senast kl 17.45.

Sista anmälningsdag är 22 mars. Max 30 deltagare. Deltagare från Västra Götalands län kommer att prioriteras.

Kursen genomförs också som ett kortare lunchseminarium den 27 mars. Mer information hittar du här:

Lunchwebbinarium den 27 mars, kl 12.00-12.45

Var:
Kursen genomförs digitalt via Skype.
Kostnad:
Kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
22 mar 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig mejladress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom en timme via e-post - hör av dig till kontaktpersonen nedan så kontrollerar vi att din anmälan är registrerad.

Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 22 mars klockan 23.59.

Kontakt

Ann-Charlott Hajdu-Rafis

Telefon: 010-224 56 06
E-post: ann-charlotte.hajdu-rafis@lansstyrelsen.se

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss