Aktuella vädervarningar i Västra Götalands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

14 dec 2023 klocka 09.00 - 10.30

Digital kick-off: regionala konferenser om arbetet mot våld i nära relationer

En illustration med tre svarta figurer som omfamnar en röd figur. På bilden står det Digital kick-off: Nationella konferenser mot våld i nära relationer.

Illustration: Socialstyrelsen

Våld i nära relationer är fortsatt ett av våra största samhällsproblem. Det har gått tio år sedan Socialstyrelsens första föreskrift om våld i nära relationer - och nu bjuder vi in till en konferensserie för att både blicka bakåt och framåt kring arbetet mot våld. Konferensserien inleds med en digital kick-off.

Upptäcker vi våld i nära relationer oftare idag än för tio år sedan? Vilka utmaningar ser beslutsfattare och profession när det gäller att implementera arbetet på lokal nivå - utifrån föreskriftens olika delar?

Den 14 december kickstartar Socialstyrelsen med stöd av länsstyrelserna med 1,5 timmes direktsändning från Socialstyrelsen med goda exempel på arbetet mot våld i nära relation från olika delar av Sverige. Det blir omvärldsspaning och panelsamtal. I sändningen medverkar forskare och representanter från socialtjänst, hälso- och sjukvård och civilsamhället.

Del två av konferensen genomfös 8 februari 2024.

Målgrupp

Alla som arbetar i socialtjänsten eller hälso- och sjukvården och berörs av arbetet mot våld.

Anmälan

Anmäl dig senast 10 december via Socialstyrelsens webbplats

Digital kick-off: regionala konferenser om arbetet mot våld i nära relationer - Socialstyrelsen Länk till annan webbplats.

Var:
Konferensen sänds digitalt.
Kostnad:
Kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
10 dec 2023

Kontakt

Evalena Djerf
Telefon: 010-224 46 14
E-postadress: evalena.djerf@lansstyrelsen.se

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss