Aktuella vädervarningar i Västra Götalands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

13 dec 2023 klocka 13.00 - 14.00

Rättsfall 2023 – alkohollag och lag om tobak och liknande produkter

Grön linje i form av ett landskap och stad i siluett.

Länsstyrelsen i Västra Götaland bjuder in till en timmes digital genomgång av ett urval av de domar som kommit det senaste året som berör alkohollagen och lagen om tobak och liknande produkter.

Vi kommer att fokusera på sådana domar som bidrar med tydliga principer för tolkning eller där domstolen rett ut frågor som tidigare varit oklara. I första hand kommer domar från Högsta Förvaltningsdomstolen och kammarrätterna att presenteras, men även underrättsavgörande av särskilt intresse kan finnas med.

Målgrupp

Inbjudan riktar sig till dig som är kommunal handläggare och som arbetar med tillsyn eller tillstånd inom alkohol- eller tobaksområdet.

Tid

Onsdagen den 13 december 2023 klockan 13.00-14.00.

Praktisk information

Genomgången sänds via Länsstyrelsen i Västra Götalands Mediaflowkanal och du behöver inte anmäla dig. Länk till Mediaflow (öppnas i nytt fönster). Du behöver inte anmäla dig i förväg.

Om länken inte öppnas kan du kopiera den till din webbläsare: https://live.mediaflow.com/71HEFLZFPO Länk till annan webbplats.
Presentationen kommer även kunna ses i efterhand fram till den 23 december på kanalen.

Presentationsbilder och en sammanställning över rättsfallen kommer finnas tillgänglig på Länsstyrelsen i Västra Götalands webbplats.

Kontakt

Vid frågor - kontakta alkohol.tobak.vastragotaland@lansstyrelsen.se

Var:
Webbinarium som sänds digitalt
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss