Aktuella vädervarningar i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

12 dec 2023 klocka 13.00 - 17.00

Förnya din eko-odling! Kurs i Dingle

Ett fält med lupiner och vårvete. 

Lupiner och vårvete. Foto: Länsstyrelsen

På årets växtodlingsträffar om ekologisk odling presenterar vi de senaste nyheterna som rör dig som är ekologisk lantbrukare.

Vi diskuterar årets erfarenheter från odlingarna och det vi sett på fältvandringarna. I år tar vi särskilt upp nya och innovativa odlingsmetoder bland annat mellangrödor, regenerativ odling och betesdjur som en del i växtföljden.

Hugo Westlin från RISE pratar om spannmålstorkning: tips att tänka på, smarta bygg- och energilösningar. Handeln medverkar med aktuell information om marknad för spannmål samt sorter, utsäde och gödsel inför 2024.

Övriga medverkande är rådgivare från Hushållningssällskapet Västra, rådgivare från Länsstyrelsen och personal från Berte Qvarn samt Johan Christensson från Klevs gård som är med för att följa upp årets fältvandring i Bohuslän.

Målgrupp

Kursen vänder sig i första hand till lantbrukare med ekologisk växtodling.

Praktisk information

På Dingle bjuder Lantmännen på fika, så du behöver anmäla dig i tid. Om du vill äta lunch på skolan, innan kursen börjar, kan du själv köpa lunch där. Då behöver du kryssa för det i anmälningsformuläret eftersom de behöver veta antala extragäster i förväg.

Kursen finansieras med medel från landsbygdsprogrammet.

Var:
Dingleskolan
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
04 dec 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig mejladress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 4 december klockan 23.59.
Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss