Aktuella vädervarningar i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

11 dec 2023 klocka 18.00 - 20.30

Mobila hönshus för ekologisk äggproduktion– del 1

Fotografi på flera bruna höns i grönska

Välkommen till en kursserie om att bygga mobila småskaliga hönshus. Den kommer hållas i två delar med två teoretiska träffar i den ena och fyra praktiska byggträffar i den andra. Alla tillfällen kommer ske digitalt. I de praktiska byggkurserna går vi igenom steg för steg hur du praktiskt bygger ditt hönshus.

Karin Andersson, byggrådgivarare, Växa och Maria Karlsson, rådgivare och egen ekologisk hönsproduktion, kommer under två kurstillfällen lära dig vad du bör tänka på när du ska bygga ett småskaligt hönshus. Båda kurstillfällen kommer att hållas digitalt.

Vi har även med oss arkitekten Louise Ekeroth Simons som har ritat det mobila hönshuset och kommer att berätta vad du ska tänka på under byggnationen.

Kursen har två teoretiska tillfällen

Under första tillfället den 11 december kommer Karin att berätta om mått och regler samt funktion av hönshusen. Louise kommer presentera principlösningar och övergripande kostnader.

Vid det andra tillfället den 11 januari tar Maria upp hönans beteende och skötsel samt utevistelse. Louise visar ritningen på hönshuset som du kommer få möjlighet att bygga under den praktiska delen.

Du anmäler dig till det första teoretiska kurstillfället på den här sidan. Kom ihåg att även anmäla dig till det andra kurstillfället den 11 januari.

Mobila hönshus för ekologisk äggproduktion– del 2

Anmälan till den praktiska delen kommer att läggas upp inom kort.

Du kommer att ha möjlighet att ställa frågor muntligt och skriftligt under mötet. Information om hur du ansluter dig skickas ut i god tid innan mötet.

Målgrupp

Kursen vänder sig till småskaliga ekologiska lantbrukare med hönsproduktion. Denna kurs finansieras med medel från landsbygdsprogrammet samt Resurscentrum.

Var:
Digitalt via Microsoft Teams
Kostnad:
Kursen är avgiftsfri.
Sista anmälningsdag:
07 dec 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig mejladress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 7 december klockan 23.59.
Medfinansieras av Europeiska unionen

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss