14 sep 2023 klocka 09.00 - 12.00

Funktionellt+Vackert = Hållbart!?
- Seminarium om arkitekturstrategier


Stadsvy med vatten i förgrunden och grönskande träd. 

Foto: Mostphotos

Inom ramen för åtgärdsprogrammet för miljömålen bjuder Länsstyrelsen in till det första av två seminarier om arkitekturstrategier som instrument för ett inkluderande, hållbart och omsorgsfullt gestaltat samhällsbyggande. Seminariet riktar sig till alla kommuner som arbetar med eller vill börja arbeta mer aktivt med god arkitektur och hållbar gestaltning.

Vi låter oss inspireras av olika typer av arkitekturstrategiskt arbete och diskuterar hur analyser av vår livsmiljö och god gestaltning kan bidra i samhällsbyggandet.

Tanums kommun berättar om sitt arbete med planeringsunderlag om gestaltad livsmiljö för fördjupad översiktsplan (FÖP) Grebbestad och Fjällbacka. Lidköpings kommun delar med sig av sitt pågående arbete med en plattform för kunskap om och engagemang för vår gestaltade livsmiljö.

Därefter riktar vi blicken inåt och fokuserar på de kommuner som gjort åtaganden inom åtgärdsprogrammet, genom diskussioner och utbyte av idéer och erfarenheter. Vad funderar vi på just nu? Vad ska vi fortsätta prata om på seminarium 2 i januari 2024?

Det andra seminariet genomförs 26 januari i form av en workshop för konkret arbete och samverkan, för de kommuner som gjort ett åtagande för åtgärd BK6 i åtgärdsprogrammet. En separat inbjudan och anmälan skickas ut inför det tillfället.

Tid och plats

14 september kl 9-12. Seminariet genomförs digitalt via Skype. Anmäl dig via formuläret nedan senast den 31 augusti.

Målgrupp

Samhällsplanerare, kommun- och stadsarkitekter, byggnadsantikvarier, folkhälsostrateger, miljöstrateger, hållbarhetsstrateger och motsvarande.

Var:
Seminariet genomförs digitalt via Skype
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
31 aug 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 31 augusti klockan 23.59.

Kontakt

Unni Liljegren
Samordnande arkitekt Gestaltad livsmiljö
Telefon: 010-224 47 31
E-post : unni.liljegren@lansstyrelsen.se

Kontakt

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss