Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

20 jun 2023 klocka 18.00 - 20.00

Fältvandring ekologisk växtodling i Väst

Grön linje i form av ett landskap och stad i siluett.

De senaste åren har åkerbönorna utmanat många med tufft väder och ökande svampangrepp. Hos David Gustafsson kan vi få titta på något så ovanligt som ett gödslingsförsök i ekologiska åkerbönor. Gör oss sällskap!

Vi tar upp fältvandringarna för erfarenhetsutbyte igen och träffas på en mindre gård mellan Trollhättan och Lilla Edet. Här finns får, vall, åkerbönor, råg och grynhavre att titta på men framför allt alltså ett gödslingsförsök med kalium till åkerbönor.

Medverkar gör gårdens rådgivare, Johan Jacobsson på Hushållningssällskapet Västra. Ta med familjen, grannen och fikakorg!

Målgrupp

Kursen vänder sig till lantbrukare som bedriver, eller funderar på att bedriva, ekologisk växtodling eller djurproduktion. Denna kurs finansieras med medel från landsbygdsprogrammet.

Praktisk information

Fältvandringen är kostnadsfri och max 40 platser finns. Om kursen är fullbokad kontakta asa.kack@lansstyrelsen.se, 010-224 56 18 för att komma med på reservlistan.

Var:
Utby 154
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
18 jun 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 40 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 18 juni klockan 23.59.
Vill du vara med på deltagarlistan? * (obligatorisk)
Vill du vara med på deltagarlistan?


Deltagarlistan kommer att skickas ut i samband med kallelsen, Listan kommer innehålla namn, ort, telefonnummer och e-post för ev. samåkning.

Kontakt

Lina Morin
E-post till Lina Morin
Telefon 010-224 53 03

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt