Risk för skogsbrand i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

12 jun 2023 klocka 11.30 - 12.30

Lunchwebbinarium om åtgärder mot penningtvätt

Sedlar

Foto: Scandinav

Vilken betydelse har riskbedömningar och rutiner i arbetet mot penningtvätt och finansiering av terrorism? Det får du information om under det här webbinariet. Du får även veta mer om den allmänna riskbedömningen och kopplingen till kundkännedomsåtgärder.

Verksamheter som omfattas av penningtvättslagen är den första försvarslinjen i kampen mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Som verksamhetsutövare har ni ett ansvar att förhindra att er verksamhet utnyttjas av kriminella. För att nå framgång i arbetet med riskbedömningar och rutiner behöver ni ha ett riskbaserat förhållningssätt. Det innebär att ni behöver ha en förståelse för hur riskbedömningar och rutiner är kopplade till varandra och påverkar varandra, för att effektivt kunna motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Det handlar exempelvis om hur ni jobbar med kundkännedom och analys av de branscher där ni har kunder.

Målet med penningtvättslagen är att ni ska känna till och förstå riskerna för penningtvätt och finansiering av terrorism i er specifika verksamhet. Länsstyrelsens roll är att granska att ni har det som krävs för att upptäcka penningtvätt eller finansiering av terrorism i er verksamhet.

Under webbinariet informerar ansvariga för Länsstyrelsens penningtvättstillsyn om penningtvättsregelverket, med särskilt fokus på den allmänna riskbedömningen och kopplingen till kundkännedomsåtgärder.

Vem vänder sig webbinariet till?

Verksamhetsutövare som står under Länsstyrelsens tillsyn enligt penningtvättslagen, det vill säga redovisningskonsulter, skatterådgivare, oberoende jurister, kontanthandlare med flera i Västra Götalands, Hallands, Värmlands, Örebro, Dalarnas och Gävleborgs län. 

Länk till webbinariet

Länken fungerar den 12 juni klockan 11.30-12.30.

Se webbinariet via Mediaflow Länk till annan webbplats.

Var:
Digitalt via Mediaflow, se länk.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt