Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

04 jun 2023 klocka 11.30 - 12.30

Kungen besöker Göteborg 4 juni

H.M. Konungen Carl XVI Gustaf

Foto: Thron Ullberg, Kungl Hovstaterna

Kunglig kortege med häst och vagn, tal till länsinvånarna och fotoutställning på Gustaf Adolfs torg. Det står på programmet när Kungaparet kommer till Göteborg på stadens födelsedag den 4 juni för att fira Kungen 50 år på tronen och Göteborg 400 år.

Den kungliga kortegen med häst och vagn går från Götaplatsen till Gustaf Adolfs torg, och alla är välkomna att uppleva den längs med Avenyn. I Bältespännarparken kommer Kulturskolan att spela och på Gustaf Adolfs torg håller kungen och landshövdingen tal från Börsens balkong.

Kl. 11.30 - Den kungliga hästkortegen färdas längs Kungsportsavenyn, från Götaplatsen till Gustaf Adolfs torg.
Cirka kl. 11.40 - Kungaparet anländer till Gustaf Adolfs torg till försvarsmusiken som spelas från torget. Därefter håller landshövding Sten Tolgfors och H.M. Konungen tal från Börsens balkong. Syn- och teckenspråkstolkning finns nära trappan till Börsen.

Hälsa Kungaparet välkomna till Göteborg med en flagga.

Skriv ut och gör din egen flagga! Pdf, 541.2 kB.

Ackreditering för media

Media är välkomna att anmäla intresse att delta senast 1 juni till presskontakt.vastragotaland@lansstyrelsen.se


Om jubileumsåret

2023 är ett jubileumsår för Sverige. H.M. Konungen Carl XVI Gustaf firar 50 år på tronen och dessutom är det 500 år sedan som Gustaf Vasa valdes till Sveriges konung. Med anledning av jubileumsåret besöker Kungen och Drottningen samtliga 21 län i Sverige.

Mer information om om H.M. Konungens länsresor under 2023:

Jubileumsåret 2023 Länk till annan webbplats.

Var:
Gustav Adolfs torg i Göteborg
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt