Risk för skogsbrand i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

31- 01 maj jun klocka 09.30 - 16.00

Sydlänsträff inom förorenade områden Västra Götaland

Grönskande trän längs vatten.

Foto: Siv Hansson, Länsstyrelsen Västra Götaland

Den 31 maj – 1 juni är det dags för oss som arbetar inom statliga myndigheter med förorenade områden att träffas. Den här gången ses vi i Borås Stad.

Dag 1

Första dagen kommer innehålla övergripande information. Vi kommer också att få höra Siv Hansson berätta om textilindustrierna och arbetet med att få Viskans sediment åtgärdat. En lång historia. Därefter kommer vi få en stadsvandring tillsammans med Fredrik Hjelm som arbetar som stadsantikvarie inom Borås Stad. Promenaden kommer att ta cirka 2 timmar, här kommer vi få höra om byggnadshistoria kopplat till textilindustrierna och Viskan så klart. Det sägs att det regnar mycket i Borås, så kläder efter väder.

Dag 2

Temat för denna träff är sediment och vi fortsätter på det temat med en föredragning kring sediment och RUFS-projektet. Efter samlas vi i grupper och pratar om lite frågeställningar kring hur vi tänkt ta oss an inventeringsarbetet för sediment och lyfter utmaningarna. Efter en kortare redovisning vill vi också att varje Länsstyrelse håller en kort presentation (max 15 min) om något projekt som gått bra (och varför), och som kanske gått mindre bra (och varför). Behöver inte vara kopplat till sediment.

Var:
Quality Hotel Grand
Kostnad:
Gratis
Sista anmälningsdag:
17 mar 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 17 mars klockan 23.59.

Kontakt

Anneli Kylén
Telefon 010-224 46 21
E-post till Anneli Kylén

Kontakt