Risk för gräsbrand i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

01 mar 2023 klocka 13.00 - 15.00

Inställt! - Välkommen till Hjulsjö 103 – ett inspirerande möte med Märta!

Tavla på väggen inne i Hjulsjö

Foto: Stéphane Lombard

Är du intresserad av hur man kan arbeta med besöksnäring på landsbygden? Följ med till Hjulsjö 103 i Bergslagens skogar tillsammans Märta och berättelsen om ett företags utveckling och vision. Vi vill ge dig inspiration och nya kunskaper för att utveckla företag på landsbygden.

I Märtas värdskap välkomnas besökaren som en gäst, en bekant som kommer på besök. Bageriet är verksamhets kärna och Märta & Magnus Westling driver sedan 2017 ett småskaligt surdegsbageri, kafferosteri, kafé och cideri. Kaféets meny växer fram från platsens premisser och vad lokala livsmedelsproducenterna kan erbjuda.

På Hjulsjö 103 finns också en köksträdgård och en äppelodling. I ett gammalt timmerhus kan man numera boka en exklusiv helg på ” ettrumshotellet” med all inklusive. Hållbarhet, samarbete och en levande landsbygd är en av deras främsta drivkrafter.

De utforskar vad som kan skapas av ett fåtal utvalda, regionalt framställda produkter med en lång historia av odling och rik smak. Som spannmålet, äpplet, osten och självklart det egna kaffet. Traditionella gamla äppelsorter är hjärtat i processen att skapa en egen cider sprungen ur det svenska landskapet.

Märta

Foto: Stéphane Lombard

Vår vision

En matkultur som framhäver den odlade mångfalden: sorter och smaker, alltifrån Västerängsråg till Rättviks gråärt. En levande matkultur där det finns ett bageri och mejeri i var by, med fler betesdjur på ängarna, fler kvarnar dit bönderna kan lämna sina kulturveten, fler svenska drycker på krogen. En blomstrande äppelodling som lovar ett lysande ciderår utanför knuten.

Målgrupp

Aktiviteten riktar sig till dig som vill starta eller redan driver och/eller vill utveckla ditt företag inom småskalig landsbygdsturism. Det kan vara inom boende, servering, gårdsbutik eller erbjuder olika upplevelser för gäster och vill lyfta kultur, mat- och naturturism eller annan besöksnäring på landsbygden.

Praktisk information

Sista anmälningsdag är den 19 februari. Vi skickar en kallelse till dig efter sista anmälningsdag.

Var:
Wrågården i Falköpings kommun
Kostnad:
Kostnaden för kursen är 300 kr exkl. moms och då ingår fika. Din anmälan är bindande efter sista anmälningsdag, vilket innebär att du kommer att få en fakturera för deltagaravgiften.
Sista anmälningsdag:
21 feb 2023

Wrågården ligger i Falköpings kommun. På deras webbplats finns information om hur du hittar dit Hitta hit – Wrågården i Falköping (wragarden.se) Länk till annan webbplats.

Reportage om Hjulsjö Länk till annan webbplats.

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 21 februari klockan 23.59.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom en timme via e-post, hör av dig till Ann-Charlott Hajdu-Rafis så vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Om kursen är fullbokad kontakta kursansvarig för att anmäla dig till reservlistan: Ann-Charlott Hajdu-Rafis, telefon: 010-224 56 06, e-postadress: ann-charlott.hajdu-rafis@lansstyrelsen.se.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt