25- 26 jan 2023 klocka 08.30 - 16.30

Regional grundkurs i kriskommunikation

Grön linje i form av ett landskap och stad i siluett.

Tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) erbjuder Länsstyrelsen en grundläggande kurs i kriskommunikation. Kursen är ett internat som består av två heldagar. Den riktar sig dig som arbetar med kommunikation i kommuner, Västra Götalandsregionen och myndigheter i Västra Götalands län.

Kursen fokuserar på kommunikationens betydelse vid samhällsstörningar. Du får grundläggande kunskaper i kriskommunikation och arbetssätt för samverkan och samordning av kommunikation mellan kommuner, myndigheter och andra aktörer, med särskilt fokus på Västra Götalands län.

Under kursen blandar vi teori med praktiska gruppövningar. Det gör att du kan dra nytta av andra deltagares erfarenheter och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Allmänhetens perspektiv och behov vid en samhällsstörning är en viktig utgångspunkt under kursen.

En betydelsefull del av kursen är möjligheten till erfarenhetsutbyte och nätverksbyggande mellan kursdeltagare från olika verksamheter. Därför ingår middagen på kvällen, då deltagarna får tillfälle att bekanta sig med varandra. Kursledare är Clara Osvald, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, ansvarig för MSB:s kriskommunikationsutbildning.

Målgrupp

Kommunikatörer vid länets kommuner, Västra Götalandsregionen och samverkande myndigheter i länet.

Ur programmet

  • Kriskommunikationens grunder
  • Planering och förberedelser för kriskommunikation
  • Kriskommunikation utifrån människans behov
  • Så samverkar vi kring kriskommunikation i Västra Götalands län
  • Sveriges Radios beredskapsuppdrag
  • Kriskommunikation i praktiken - erfarenhet och lärdomar från en händelse
  • Övning utifrån ett scenario
  • Erfarenhetsutbyte mellan deltagarna

Kursen sträcker sig över två dagar. Den första kursdagen avslutas efter middagen som börjar klockan 19.00. Du som antas får ett detaljerat program samt en hemuppgift ungefär två veckor innan kursstart.

  • 25 januari: 08.30 – ca 21.00 (paus 17.30 – 19.00)
  • 26 januari: 08.00 – 16.30

Anmälan

Anmäl dig senast den 19 december via anmälningsformuläret nedan. Vi har plats för 30 deltagare på kursen. Vi förbehåller vi oss rätten att fördela platserna. Vi tar då hänsyn till att det ska finnas en jämn fördelning av organisationer vid kursen.

Efter sista anmälningsdagen går vi igenom alla anmälningar och därefter skickar vi en bekräftelse på om du är antagen till kursen eller inte.

Var:
Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, 411 11 Göteborg
Kostnad:
5 000 kronor, exklusive moms. Kostnad för logi tillkommer för den som behöver boka övernattning.
Sista anmälningsdag:
19 dec 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 19 december klockan 23.59.

Kontakt