Snöfall i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

06 dec 2022 klocka 09.00 - 16.00

Grundläggande utbildning i strålskydd och utdelning av strålningsmätare Saphyrad S - 6 december

Grön linje i form av ett landskap och stad i siluett.

MSB har upphandlat nya strålmätningsinstrument som ska delas ut till alla kommuner i landet. Grundläggande är att varje kommun kommer få två instrument tilldelat sig och som kommer delas ut i samband med utbildningen. Utbildningen kommer att utföras under en heldag av personal från MSB vid två tillfällen, den 28 november och den 6 december.

Målgrupp

Utbildningsdagen riktar sig till personal inom kommuner och räddningstjänster som kan komma att utföra strålningsmätningar i händelse av en kärnteknisk olycka, militärt angrepp mot Sverige eller olycka där joniserande strålning kan vara inblandad.

Fundera på vart mätarna ska placeras inom er kommun och vilka som kan komma vara inblandade med strålningsmätning vid till exempel en kärnteknisk olycka när ni anmäler till utbildningen. Ett förslag är att en mätare placeras hos räddningstjänsten och en mätare hos miljö och hälsa.

Exempelvis kan personer från räddningstjänst, beredskapssamordnare, miljö och hälsa (eller annan avdelning som har ansvar för sjumånadersmätningar) behöva delta.

Varje kommun/Räddningstjänstförbund har möjlighet att delta med maximalt två deltagare. Personerna som deltar kommer sedan, med hjälp av en webbutbildning framtagen av MSB, kunna utbilda fler personer i kommunen kring grundläggande strålskydd och de nya strålningsmätarna.

Övrig information

En representant från respektive kommun kommer få kvittera mottagande av mätare.

Lunch och fika ingår.

Det finns två utbildningsdagar att välja på och ni anmäler er under respektive datum som ni avser att delta på. Vi ska i möjligaste mån försöka tillgodose era önskningar med utbildningsdag men förbehåller oss rätten att omfördela anmälda vid behov. Kontakt kommer i så fall tas med respektive person.

Var:
Länsstyrelsen Västra Götaland (Hörsalen), Stora Badhusgatan 2B Göteborg
Kostnad:
Konstnadsfri
Sista anmälningsdag:
21 nov 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 21 november klockan 23.59.

Kontakt