Risk för vattenbrist i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

31 aug 2022 klocka 15.30 - 19.00

Studiebesök Vristulvens Äventyrscenter

En tallskog runt en spegelblank sjö.

Foto: Jesper Anhede

Är du intresserad av hur man kan arbeta med besöksnäring på landsbygden? Då är du välkommen att följa med på studiebesök till Vristulvens Äventyrscenter.

Välkommen till ett studiebesök hos Helen le Grande och Bengt Jalmselius som tillsammans driver Vristulvens Äventyrscenter vid sjön Vristulven i Mariestads kommun. Företaget ligger i ett naturreservat, ett Natura 2000 område och UNESCO:s biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle. Målet för verksamheten är att både kropp och själ ska få sitt!

På Vristulvens Äventyrscenter erbjuds gästen ett paket med glamping, lyxcamping, där allt ingår, aktiviteter – mat – boende, till familjer och mindre grupper. Maten finns iordningställd med ingredienser och gästen grillar själv sin middag utomhus.

Målgrupp

Målgruppen är du som vill starta eller vill utveckla sitt företag med småskalig landsbygdsturism. Det kan vara boende, servering, gårdsbutik och eller erbjuder olika aktiviteter för besökare och vill lyfta kultur- och naturturism eller annan besöksnäring på landsbygden.

Hålltider

  • 15.30 Samling vid mötesplatsen där du parkerar. Utrustad och klar för tre aktiva timmar utomhus.
  • 15.30-15.40 Välkomna och information om Vristulven Äventyrscenter
  • 15.40‐16.40 Vandring längs med sjön, guidning med Bengt som visar hur han arbetar med naturen med höga biologiska värden och berättande för sina gäster. Slutstation är Äventyrscentret.
  • 17.00-18.00 Utomhusmatlagning på muurikka. Vi grillar fyllningen till vår kebab. Bengt och Helén berättar om verksamheten. Nätverkande runt eldstaden med mat, dryck och kaffe.
  • 18.00-18.30 Visning av verksamheten och platsen.
  • 18.30-19.00 Båttransport från Äventyrscentret tillbaka till samlingsplatsen där din bil står. Tre turer.

Information om anmälan

Sista anmälningsdag är den 28 augusti. Vi skickar en kallelse till dig efter sista anmälningsdag.

Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom en timme via e-post, hör av dig till Ann-Charlott Hajdu-Rafis så vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Det finns 15 platser till kursen. Om kursen är fullbokad kontakta kursansvarig: Ann-Charlott Hajdu-Rafis, telefon: 010-224 56 06, e-post: ann-charlott.hajdu-rafis@lansstyrelsen.se för att anmäla dig till reservlistan.

Tillgänglighet

Vi kommer att få följa med Bengt på en guidad vandring från samlingsplatsen till platsen där Äventyrscentrets verksamhet ligger. Det är viktigt att du kan vandra i en kuperad och varierad terräng och har bra kläder och skor för en timmes vandring. På Vristulvens Äventyrscenter kommer vi att vara utomhus hela tiden.

Studiebesöket avslutas med att vi åker småbåt tillbaka till samlingsplatsen/parkeringen. Flytvästar finns för alla att låna.

GPS angivelse 58 34´56. 8434 N 13 43´ 16. 6105 E

Hitta hit - Vristulvens Äventyrscenter (vristulvens-aeventyrscenter.se) Länk till annan webbplats.

VAR:
Vristulvens Äventyrscenter i Mariestads kommun. OBS! Samlingsplatsen ligger på motsatta sidan sjön Vristuven. Du ska INTE parkering vid Vristulvens Äventyrscenter vid Dyrenäs.
KOSTNAD:
Kostnaden för studiebesöket är 200 kr exklusive moms och då ingår mat och du kan välja mellan viltsvinskött, kyckling eller vegetarisk kebab. Samt dryck, kaffe och fika. Din anmälan är bindande efter sista anmälningsdag, vilket innebär att du kommer att faktureras för deltagaravgiften.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
28 aug 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 28 augusti klockan 23.59.
Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt