21 jan 2022 klocka 09.00 - 15.00

Tre dagars webbkurs: Start på ekologisk odling av frukt – 21 januari, 28 januari och 4 februari

Foto: Kirsten Jensen

Funderar du på att börja med ekologisk odling av äpplen och annan frukt för försäljning i någon form? Då är denna tre dagars webbkurs något för dig!

Vad ska man tänka på? Förutsättningar för att lyckas med ekologisk fruktodling, krav och förberedelse på odlare och odlingsplats – förberedelser inför plantering

På denna digitala kurs får du lära dig om grundförutsättningar för att lyckas, och får en bättre plattform för att välja den form och storlek på odlingen som passar dina förutsättningar.

Föreläsare Kirsten Jensen, sedan 27 år rådgivare för frukt och bärodlare på Länsstyrelsen i Västra Götalands Län, Karin Jarl, länsstyrelsens rådgivare på biodling och minst en ekologisk fruktodlare.

Fredagen den 28:e januari 2022 kl 9-15

Lämpligt sortval för ekologisk odling – och olika produkter. Olika försäljningsformer och strategier för odlingen och produkterna, inkl. turism. Lämpliga redskap i små och stora odlingar.

Fredagen den 4:e februari kl 9-15.

Växtskydd i ekologisk fruktodling – förebyggande och aktivt. Pollinatörer, odlare och vilda. Biologisk mångfald i odlingen som del i växtskyddet – och odlingens turistvärde.

VAR:
Webbinarium via Skype
KOSTNAD:
Webbinarierna är kostnadsfria
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
12 jan 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

OBS Det räcker att anmäla sig under en av kursdagarna och bocka i alla 3 dagar.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 12 januari klockan 23.59.

Kontakt