03 aug 2021 klocka 17.00 - 19.30

Fältvandring på Alekärrs ekologiska gård, Varnhem

Handskriven skylt i gräset med texten Alekärr ekologiska gård. Framför skylten är två påsar med körsbär.

Vad gör två unga par, Simon och Julia, Linn och Stefhan, när de tar över en gammal fruktodling med tillhörande musteri och gårdsbutik med ekologiska varor? Utvecklar den till en trivsam självplocksodling med frukt och bär med både de gamla fruktträd och en ny, modern bärodling på plastlist.

Kom och se hur trivsamt det går att förena gammalt och nytt till ett attraktivt ställe för kunderna på Billingens västslutning. Se också hur trivsamt för kunderna man kan göra det.

Målgrupp

Yrkesodlare med ekologisk, extensiv odling av frukt resp. ekologisk självplocksodling av bär, egen småskalig förädling och gårdsbutik. Eller ni som fundera på att börja med detta.

  • Vi börjar med en presentation av ägarna, gården och affärsidén
  • Sedan tittar vi på den nyplanterade bärodlingen och går en rond i den gamla fruktodlingen
  • Slutligen får de som vill gå igenom musteriet och får möjlighet att handla i gårdsbutiken, på Covid-19 säkert avstånd. Beskrivningen av verksamheterna tar vi dock på utsidan för att minska smittorisken
  • Av samma anledning blir det ingen arrangerad kafferast under fältvandringen, men de som vil är välkomna att fika på gräsmattorna om vädret tillåter det efter programmet. På coronasäkert avstånd förstås.
Gul saft upphälld i glas och flaskor. I bakgrunden en fruktlund.
VAR:
Alekärrs Ekologiska Gård, Norra Lundby, Alekärr 1, 52393 Axvall
KOSTNAD:
Gratis
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
29 jul 2021

Anmäl dig

Om det inte finns några platser kvar kan vi sätta upp dig på väntelista. Mejla då till kirsten.jensen@lansstyrelsen.se. Glöm inte att skriva vilken fältvandring det gäller.

Så hanterar vi dina personuppgifter Länk till annan webbplats.

Viktig information om anmälan

Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom en timme via e-post. Hör av dig till oss så vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt