06 jul 2021 klocka 18.30 - 21.00

Gynna vilda och tama pollinatörer, 6 juli

Foto: Eva-Lena Skalstad

Följ med ut och se åtgärder som gynnar pollinatörer, på åkern och bredvid. Vilka åtgärder är enkla att göra och var finns det redan färdiga ytor för pollinerare?

På gården kommer vi att se olika åtgärder som gjorts för att gynna pollinatörer. Vi kommer att titta på vilka blommor som såts in på blomsteråkrar, småbiotoper och vilka boplatser som skapats för att gynna pollinatörer.

Målgrupp

Träffarna vänder sig till lantbrukare och andra som sköter jordbruksmark och vill veta mer om hur pollinatörer kan gynnas i odlingslandskapet, på och bredvid åkern.

Att tänka på

Vi kommer att vara utomhus och gå omkring en hel del. Kläder efter väder och medtag egen fikakorg.

Tre tillfällen

Fältvandringar på temat Gynna vilda och tama pollinatörer finns vid tre tillfällen på olika platser i länet, den 6 och 8 juli samt 25 augusti.

Försiktighetsåtgärder med anledning av Corona-pandemin

Om inte förutsättningarna ändras kan vi genomföra fältvandringen, med särskilda försiktighetsåtgärder och efter en riskanalys. Vi begränsar antalet deltagare till maximalt 20 och anmälan är därför nödvändig.

Om du har symptom på luftvägsinfektion ska du stanna hemma, liksom om du tillhör en riskgrupp. Samåk ej med andra än de du normalt umgås med.

Vi träffas utomhus och håller avstånd till varandra. Vi hälsar inte i hand.

VAR:
Nabbensberg Grästorp
KOSTNAD:
Gratis
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
04 jul 2021

Anmäl dig

Så hanterar vi dina personuppgifter Länk till annan webbplats.

Viktig information om anmälan

Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom 1 timme via e-post, hör av dig till oss så vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Om fältvandringen är fullbokad kontakta kursansvarig, karin.h.persson@lansstyrelsen.se för att komma med på reservlistan.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt