14 apr 2021 klocka 15.00 - 17.30

Kick-off Affärsmodell vildsvinskött

Foto: Johanna Eriksson

Välkommen till en eftermiddag om att hantera och sälja vildsvinskött. Vi startar nu vår satsning där vi vill ge dig inspiration, kunskap och kontakter för att få ut mer vildsvinskött på marknaden.

Med projektet Affärsmodell vildsvinskött vill vi hitta affärsmöjligheterna med den här lokala resursen. Här i området finns jägarna, vildsvinen och inte minst vilthanteringsanläggningarna. Allt som behövs för att skapa en kvalitetsprodukt. Kan vi få ut mer av detta på marknaden?

Detta är den första delen i projektet. Den kommer följas av fler föreläsningar och riktade satsningar till i första hand vilthanteringsanläggningar. Efter en introduktion av projektet och två inspirerande talare kommer du som deltagare ha möjlighet att ge input på innehållet och vi tar med oss det inför planering av kommande träffar.

Digital sändning

På grund av rådande läge med Covid-19 kommer aktiviteten att köras digitalt via Skype. För bästa möjliga upplevelse rekommenderar vi att du använder en dator. Din dator behöver ha en kamerafunktion samt stadig internetuppkoppling för att du ska kunna medverka. Använd helst headset för att både höra och höras bättre. Länken skickas ut till er som är anmälda tillsammans med program och övrig information några dagar innan aktivitetsstart.

 • 14.45 Digitalt mingel och tekniktest
 • 15.00‐15.20 Välkommen!
  • Rapport från inventering
  • Kort om projektet och syftet med denna satsning
  • Länsstyrelsen
 • 15.20‐15.50 Att sälja vildsvinskött och förädla charkprodukter – Christer från Vilt i Vrena, Södermanland
 • 16.00-16.15 Paus
 • 16.15-16.45 Vilthanteringsanläggning med digital spårbarhet, logistik och kvalitet – Tomas från Tvärskogs Vilt, Ljungbyholm Småland
 • 17.00-17.30 Nästa steg i satsningen, vad du får ut av detta och vilka typer av träffar som kommer följa

Datum

14 april 2021

Plats

Digitalt via Skype

Tid, klockslag

Kl 15:00 – 17:30

Målgrupp

Evenemanget vänder sig i första hand till dig som driver en vilthanteringsanläggning i Västra Götalands län, med eller utan slakt av vildsvin. Den vänder sig också till dig som planerar att starta en sådan anläggning eller som är intresserad av att veta mer för nätverkande och samarbeten.

Denna aktivitet finansieras delvis med medel från landsbygdsprogrammet

VAR: Digitalt via Skype

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 12 apr 2021

Anmäl dig

Så hanterar vi dina personuppgifterlänk till annan webbplats

Viktig information om anmälan

Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom 1 timme via e-post. Hör av dig till oss så vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Dagen före evenemanget kommer en kallelse med mer information att skickas till din e-post.

Kontakt

Ida Claesson, processledare på Länsstyrelsen i Västra Götalands län

Telefon: 010-224 52 59

E-post: ida.claesson@lansstyrelsen.se

Johanna Eriksson, Rådgivare livsmedelssäkerhet och småskalig livsmedelsförädling på Länsstyrelsen i Västra Götalands län

Telefon: 010-22 452 23

E-post: johanna.s.eriksson@lansstyrelsen.se

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt