15 apr 2021 klocka 10.00 - 12.00

Ekologiskt och regenerativt lantbruk

Sädesfält mot horisont.

Länsstyrelsen bjuder in till ett seminarium kring ekologiskt och regenerativt lantbruk. Vi reder ut vad de olika begreppen innebär, vilka skillnader och likheter som är centrala.

Rörelsen kring regenerativt lantbruk växer och samhällsdebatten kring lokal och hållbar mat likaså. Samtidigt ökar inte längre efterfrågan på ekologiska produkter enligt flera marknadsrapporter.

Vi vill bjuda in till ett samtal kring vad som är gemensamt för den etablerade eko-produktionen och de regenerativa principerna. Till vår hjälp har vi Jonas Ivarsson från Hushållningssällskapet i Skåne. Jonas är rådgivare inom ekologisk produktion med erfarenhet av regenerativa system. Vi har också med Tomas Torsein som länge har arbetat med holistisk och regenerativ betesdrift på sin gård utanför Falköping.

Innehåll

  • Centrala begrepp inom regenerativ odling
  • Erfarenheter i Sverige
  • Potential och utmaningar i Västra Götaland
  • Grundläggande definition av ekologisk produktion
  • Erfarenhet av regenerativ betesdrift

Seminariet kommer i första hand att utgå från samtal och beskrivningar så att det går bra att lyssna från till exempel traktorn eller bilen. Vi visar dock presentationsbilder som du kan följa live via dator eller telofon. Allt material skickas ut digitalt i förväg för den som vill ha bilderna tillgängliga på annat sätt.

Målgrupp

Kursen vänder sig i första hand till dig som driver lantbruk och är intresserad av regenerativt och/eller ekologisk produktion. Denna kurs finansieras med medel från landsbygdsprogrammet.

Viktig information om anmälan

Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom 1 timme via e-post. Hör av dig till oss så vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Senast dagen innan kurstillfället kommer en länk till Skypemötet att skickas ut. Det är en inbjudan som hamnar i din kalender om du accepterar den. I inbjudan får du också mer information och material. Kontakta kursledaren om du inte får någon länk eller har andra frågor.

Anmäl dig

Fält markerade med * är obligatoriska och måste fyllas i.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

VAR: Webinarium via Skype

KOSTNAD: Gratis

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 12 apr 2021

Kontakt