28 apr 2021 klocka 13.00 - 15.00

Kommunernas klimatlöfte 19: Gröna obligationer

Skylt med texten Bonds. 

Bild: Mostphotos.com.

Välkommen till webinarium om hur din kommun kan finansiera investeringar genom gröna obligationer. 

Evenemanget är en del av genomförandet av kommunernas klimatlöften som riktar sig till kommunerna i Västra Götaland. Våra webinarier under våren 2021 hälsar alla 49 kommuner i regionen är välkomna. Evenemanget fokuserar dock i första hand på att stödja kommuner som antagit löftet om att finansiera en investering med grön obligation under 2021.

Om din kommun är intresserad så tänk på att få med de tjänstepersoner som är direkt berörda. Extra viktiga är kommunens finanschef eller motsvarande, men även de på miljösidan som ska bidra, liksom de i projekt som får grön finansiering och andra som kan ingå i genomförandet.

Program

På webinariet kommer Kommuninvest berätta om vad som krävs om man tar lån genom gröna obligationer. Kommuner med erfarenhet av grön finansiering delar med sig av sina erfarenheter, liksom andra som gör insatser i Västra Götaland för att underlätta för er i kommunerna. På webinariet får du som deltagare möjlighet att ställa frågor och knyta kontakter med andra deltagare.

Fullständigt program läggs ut längre fram.

Arrangemanget genomförs inom ramen för kraftsamlingen Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om som leds av Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen Västra Götaland.

Läs mer om oss på klimat2030.selänk till annan webbplats.

Kommunernas klimatlöften, klimat 2030 logotyper.

VAR: Webbinarie

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Anmäl dig

Kontakt