04 mar 2021 klocka 13.00 - 16.30

Starta Livsmedelsverksamhet - grupprådgivning 4 mars

En rund ost samt ett gäng trekantiga ostbitar är upplagda på en träbricka.

Foto: Johanna Eriksson

Tillsammans med övriga deltagare får du matnyttig information och ett givande nätverk inför din verksamhetsstart. Våra grupprådgivningstillfällen har allmän inriktning och vänder sig till alla olika typer av livsmedelshantering.

Grupprådgivningen innehåller bland annat grundläggande information om livsmedels-lagstiftningen, vilka tillstånd som kan behövas samt vilken kontrollmyndighet som är aktuell. Vi går igenom vad du ska tänka på i utformningen av din livsmedelslokal med tanke på flöden och val av olika material på väggar, golv och inredning.

Efter grupprådgivningen får du ett brev med information och råd.

Med anledning av läget kring covid-19 kommer grupprådgivningen att genomföras digitalt via Skype. För bästa möjliga upplevelse rekommenderar vi att du använder en dator. Din dator behöver ha en kamerafunktion samt stadig internetuppkoppling för att du ska kunna medverka. Använd helst headset för att både höra och höras bättre. Länken skickas ut till de anmälda tillsammans med program och övrig kursinformation veckan innan kursstart.

Målgrupp

Rådgivningen vänder sig till dig som har eller vill starta en livsmedelsverksamhet framförallt på landsbygden med inriktning på olika typer av gårdsförädling. Denna aktivitet finansieras delvis med medel från landsbygdsprogrammet.

Viktig information om anmälan

Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom 1 timme via e-post. Hör av dig till oss så vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Veckan innan grupprådgivningstillfället kommer en kallelse med mer information att skickas till din e-post. Deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Om aktiviteten är fullbokad, kontakta kursansvarig: Johanna Eriksson, Telefon: 010-224 52 23 E-postadress: johanna.s.eriksson@lansstyrelsen.se för att komma med på reservlistan.

VAR: Digitalt via Skype

KOSTNAD: Cirka 500 kr/deltagare (exkl moms). Beroende på antalet deltagare kan priset variera (minst 3 deltagare krävs).

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Anmäl dig

Kontakt

Johanna Eriksson
Rådgivare inom livsmedelssäkerhet och småskalig livsmedelsförädling på Länsstyrelsen Västra Götaland

Tel: 010-22 452 23
E-post: johanna.s.eriksson@lansstyrelsen.se

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt